zagađena seine

Skandal na Olimpijskim igrama; belgijska triatlonka zbog zaraze bakterijom završila u bolnici

  • I.Ž./Hina
  • Zadnja izmjena 04.08.2024 20:35
  • Objavljeno 04.08.2024 u 20:37
Bionic
Reading

Belgijska reprezentacija je odustala od triatlonske mješovite štafete na Olimpijskim igrama nakon što se jedna od njihovih sportašica, Claire Michel razboljela, priopćio je u nedjelju Belgijski olimpijski odbor (COIB)

'Nažalost, Claire Michel je bolesna i štafeta se morala povući iz natjecanja', objavio je COIB-a.

'COIB i belgijski triatlon se nadaju kako će se izvući pouke za buduća triatlonska natjecanja na Olimpijskim igrama. Ovdje mislimo na mogućnost treniranja, kao i formata natjecanja koji se moraju unaprijed razjasniti kako bi se osiguralo da nema neizvjesnosti za sportaše, pratnju i navijače', dodaje se u objavi

COIB nije objavio od čega boluje 35-godišnja triatlonka, no belgijski De Standaard je objavio kako je Claire Michel bolesna već četiri dana i nalazi se u bolnici. Zaražena je bakterijom E.coli koja uzrokuje želučane i crijevne probleme, a uzrok može biti zagađena Seina.

'Ovo je cirkus sa sportašima kao lutkama', kazao je belgijski triatlonac Marten Van Riel.

Kvaliteta vode Seine izazivala je kontroverze tijekom Igara, a nekoliko je treninga otkazano. Natjecanje za muškarce odgođeno je za prošlu srijedu, da bi se na kraju održalo istog dana kad i za žene.

Organizatori su u nedjelju rekli da su uvjereni da će se štafeta u ponedjeljak održati unatoč otkazivanju nedjeljnog treninga.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal