sramotna scena u adelaideu

Skandal! Saudijci za vrijeme minute šutnje šetali terenom

09.06.2017 u 09:55

Bionic
Reading

U četvrtak je u Adelaideu igrana kvalifikacijska utakmica između Australije i Saudijske Arabije, a domaćini su pobijedili 3:2

Baš kao i diljem svijeta, tako se i u Aziji igraju kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine. U skupini B snage su odmjerili Australija i Saudijska Arabija, a domaćini su pobjedom 3:2 ostali bodovno poravnati upravo s ovim suparnikom.

No uoči dvoboja dogodio se skandal. Naime dok su Australci minutom šutnje, zagrljeni na centru, odavali počast žrtvama nedavnih terorističkih napada u Velikoj Britaniji, igrači iz Saudijske Arabije šetali su terenom i zauzimali taktičke pozicije.

Domaćini su nakon dvoboja pokušali opravdati goste objašnjenjem kako je u njihovoj kulturi nepoznato odavanje počasti na ovaj način.

Shvativši da bi cijela priča mogla biti krivo protumačena diljem svijeta, reagirali su i iz nogometnog saveza ove arapske zemlje.

'Nogometni savez Saudijske Arabije duboko žali i ispričava se zbog bilo kakve uvrede izazvane nepoštivanjem minute šutnje od nekih predstavnika momčadi kraljevstva Saudijske Arabije. Igrači nisu htjeli oskvrnuti sjećanja na žrtve ili uznemiriti njihove obitelji, prijatelje ili bilo kojeg pojedinca kojeg je ovaj zločin pogodio. NS Saudijske Arabije osuđuje sve terorističke i ekstremističke činove te iskazuje najiskreniju sućut obiteljima žrtava i ljudima iz Ujedinjenog Kraljevstva.'