1. KOLO HNL-a

Slaven doveo dva nova igrača, Hajduk s Kalinićem, Rakitićem i Perišićem u prvih 11

04.08.2024 u 10:43

Bionic
Reading

Nakon prolaska u treće pretkolo Konferencijske lige, Hajduk se okreće domaćim obvezama. U prvom kolu HNL-a Bijeli danas (21 sat. MAXSport 1, MAXtv) na Poljudu dočekuju Slaven Belupo.

U posljednjih 11 ogleda Hajduka i Slaven Belupa Hajduk je slavio devet puta, a dvije utakmice završile su neriješenim ishodom. Posljednji poraz Hajduka od Farmaceuta datira još od kraja listopada 2021. godine. Tada je Slaven u Koprivnici slavio s 3:2, a nakon tog susreta smijenjen je Jens Gustaffson, podsjeća Dalmatinski portal.

U odnosu na prošlu sezonu momčad iz Koprivnice napustilo je nekoliko bitnih igrača. Otišli su Ivan Lepinjica, Benedik Mioč, Daniel Štefulj te Tomislav Štrkalj, a od novih imena ističu se dolasci Marka Leškovića, Karla Butića i Luke Lučića, dok je iz Hajduka stigao Ivan Ćubelić.

Momčadi su se uoči susreta s Hajdukom priključila još dva igrača i to Ljuban Crepulja i Dominik Martinović, objavio je NK Slaven Belupo.

Crepulja je, nakon što je u veljači 2016. godine prodan u belgijski Mechelen, opet stigao u Koprivnicu. Veznjak rođen 2. rujna 1993. godine u Čapljini po odlasku iz Slaven Belupa branio je, osim boja spomenutog Mechelena, i boje bjeloruskog Soligorska, bosanskohercegovačkog Sarajeva te Astre Giurgiu, Rapida i Voluntarija u Rumunjskoj. Do sada je u svojoj karijeri odigrao čak 343 utakmice, od čega 88 u dresu Slaven Belupa.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Martinović stiže iz njemačkog Elversberga, a pravo igranja imat će već na Poljudu.  Napadač rođen 25. ožujka 1997. u Stuttgartu svoje je prve nogometne korake napravio u redovima tamošnjeg Bundesligaša, a igrao je i u Akademiji Bayerna za U-17 i U-19 momčad. U seniorskoj karijeri branio je boje RB Leipziga II, Elversberga, Waldhof Mannheima i Sonnenhofa. Odigrao je 199 utakmica u seniorskom nogometu i postigao 57 golova. 

  • +29
Hajduk - HB Torshavn (25.7.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Valja istaknuti i da je bio član mladih selekcija Njemačke i Hrvatske. Za njemačku U-15 i U-16 reprezentaciju upisao je šest nastupa i sedam pogodaka. a za hrvatsku U-19 tri nastupa i jedan pogodak. Na klupi i dalje sjedi nekadašnji igrač Ivan Radeljić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Trener Hajduka Gennaro Gattuso debitirat će u SuperSport HNL-u na klupi Hajduka. Odradio je Talijan do sada dvije europske utakmice u kojima Bijeli nisu ostavili dobar dojam. Za očekivati je nekoliko promjena u početnom sastavu, a jedna bi mogla biti na vratima. Ivana Lučića najvjerojatnije će zamijeniti Lovre Kalinić. Od prve minute očekuje se prvi put i Ivan Rakitić, a mjesto u početnom sastavu zauzet će i Ivan Perišić. Na lijevom boku zaigrat će Dario Melnjak, piše Dalmatinski portal.

Standings provided by Sofascore