psk_2

VLASNIK DOMOVNICE

Slavni trener američkog NFL-a stigao na utakmicu Hrvatske i Sjeverne Makedonije

Bionic
Reading

Hrvatsko-američki NFL trener Bill Belichick, najtrofejniji trener u povijesti američkog nogometa, koji je ovog ponedjeljka primio i domovnicu, kao potvrdu hrvatskoga državljanstva, u popodnevnim je satima stigao na utakmicu između Hrvatske i Sjeverne Makedonije

Poseban gost Vatrenih bio je legendarni trener američkog nogometa, Bill Belichick koji je dobio hrvatski dres s brojem 8 i prezimenom Biličić, što simbolizira osam Super Bowla koje je osvojio.

Legendarnom NFL treneru u ponedjeljak je i predsjednik Vlade Andrej Plenković uručio domovnicu u povodu stjecanja hrvatskog državljanstva.

Belichick se zahvalio na domovnici istaknuvši kako se radi o velikoj časti te da je sretan što je ovdje, u Hrvatskoj. Dodao je kako je ponosno nosi hrvatsku zastavu na znački na reveru u svakoj prilici u kojoj to može, a što je nedavno dopušteno i u NFL-u.

'Volim Hrvatsku', poručio je, a premijeru Plenkoviću uručio je loptu američkog nogometa.

Belichickovi baka i djed iselili u Sjedinjene Američke Države iz Draganića krajem 19. stoljeća. Kao i brojni drugi Hrvati tada, tradicionalno u Pennsylvaniji, živjeli su od svoga rada i nastojali se integrirati u američko društvo, uz puno muke, truda i trpljenja za dobrobit svoje djece i unuka.

Bill Belichick na utakmici Hrvatska - Sjeverna Makedonija Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Od svog oca i njegovih roditelja stekao sam svoju radnu etiku i naučio mnoge lekcije čiji je temelj postavljen ovdje u Hrvatskoj', istaknuo je Belichick.

Dodao je kako ponosno nosi hrvatsku zastavu na znački na reveru u svakoj prilici u kojoj to može, a što je nedavno dopušteno i u NFL-u.

Na Rujevici je uokvireni dres s brojem 100 dobio Mateo Kovačić koji je postao jedanaesti hrvatski reprezentativac u 'klubu 100'. Dres su mu predali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić, tehnički direktor hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa i ambasador HNS-a Šime Vrsaljko.

Prije utakmice izbornik Dalić, te izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak su dobili posebne zahvalnice Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal