SNJEŽNA KRALJICA

Slovakinja Petra Vlhova uvjerljivo vodi, a naša Leona Popović odlična i lovit će u drugoj vožnji rezultat karijere; uvjeti na Sljemenu - užasni!

04.01.2022 u 13:40

Bionic
Reading

Slovačka skijašica Petra Vlhova vodi nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa na zagrebačkome Sljemenu po neslužbenim rezultatima

Vodeća slalomašica svijeta iskoristila je startni broj jedan i daleko najbrže prošla sljemenski Crveni spust u iznimno teškim uvjetima na stazi prekrivenoj lišćem, po temperaturi višoj od deset stupnjeva i jakim južnim vjetrom.

Drugo mjesto s zaostatkom od 64 stotinke drži četverostruka pobjednica Sljemena Amerikanka Mikaela Shifrin, koja se upravo u Zagrebu vratila natjecanju u Svjetskom kupu, osam dana nakon pozitivnog testa na koronavirus. Treća je Švicarka Wendy Holdener (+0.81), a ispod sekunde zaostatka za Vlhovom bila je još samo Šveđanka Anna Swenn Larsson (+0.84).

  • +3
Hrvatska skijašica Leona Popović, Snježna kraljica 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović imala je startni broj 21, a s zaostatkom od 2.81 sekundi prošla je kroz cilj kao 14. Zrinka Ljutić, sa brojem 40, nije završila prvu vožnju, a u drugom laufu nećemo gledati ni Andreu Komšić koja je sa startnim brojem 43, bila 32., samo 31 stotinku od druge vožnje.

Druga vožnja je u 16 sati.

  • +4
Snježna kraljica 2022., slalom za skijašice Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL