DEKLASIRALI PRVOLIGAŠE

Šokirali u kupu: Najveća pobjeda futsal Dinama!

12.11.2014 u 09:12

Bionic
Reading

Malonogometaši Dinama su već svojom pojavom i akumuliranjem uspavane navijačke energije hrvatske metropole upisali najveću moguću pobjedu. A u kratkom roku počeli su 'skidati' i renomirane skalpove

Dinamo je u prvoj rundi Hrvatskog nogometnog kupa skupine sjever izvukao prvoligaše iz Novog Marofa i morao u goste. Marof je nedavno svladao prvaka Alumnus i na višoj su razini uigranosti od fenomena iz Zagreba, no Dinamo je od prve minute zagospodario parketom i slavio s uvjerljivih 3:7.

Već u drugoj minuti kapetan Matija Đulvat zabio je prvi gol na dvoboju, a zatim je u seriju ušao najbolji srijelac Dinama Tomo Šokota. Povezao je tri gola i tako odbijao sve pokušaje povratka domaćina za konačan rezultat prvog poluvremena 2:4.

U početnom napadu nastavka Filip Pezelj je zabio za 2:5 i prelomio utakmicu, a do kraja su još za Dinamo zabijali Stipić i Purgar (golove za domaće zabili  su Sokser, Krasniqi i Ptiček). Tako je Dinamo uspješno otvorio seriju zahtjevnih utakmica koja se nastavlja u petak (19.30 sati, Podsused) kada će u svom navijačkom grotlu plavi dočekati trećeplasirani sastav lige Agram Extreme sa željom da učvrste drugo mjesto na ljestvici uoči derbija s vodećom Rugvicom.


U kupu Dinamo nastup nastavlja četvrtfinalom regije sjever u kojemu će gostovati kod Kozakiva. Termin još nije poznat (idući utorak se mora mijenjati zbog dana obilježavanja žrtve Vukovara), a zanimljivo je  da je upravo Kozakiv jedini sastav kojega Dinamo u ovoj sezoni nije svladao u službenoj utakmici. Ligaški ogled drugog kola završio je rezultatom 2:2.