DEBAKL

Španjolke su bile favoritkinje za zlato; na kraju su ostale bez medalje

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 09.08.2024 17:24
  • Objavljeno 09.08.2024 u 17:21
Bionic
Reading

Španjolska ženska nogometna reprezentacija izgubila je utakmicu za broncu na Olimpijskim igrama u Parizu. Bolje su bile Njemice s 1:0, unatoč tome što su aktualne svjetske prvakinje imale penal za produžetke u sudačkoj nadoknadi

Nogometne reprezentativke Njemačke osvojile su brončanu medalju na Olimpijskim igrama, u Lyonu, dvoboju za treće mjesto, Njemice su pobijedile Španjolsku s 1:0.

Pogodak odluke vrijedan brončane medalje postigla je Giulia Ronja Gwinn u 65. minuti iz jedanaesterca. Španjolska je bila milimetrima blizu produžetaka jer joj je u sudačkoj nadoknadi dosuđen jedanaesterac. Proslavljena španjolska nogometašica Alexia Putellas je preuzela odgovornost, ali je njen udarac s bijele točke obranila njemačka vratarka Ann-Katrin Berger.

Time su njemačke nogometašice osvojile već četvrtu brončanu medalju u povijesti olimpijskih igara. Jednom su bile i pobjednice, dogodilo se to 2016. godine u Rio de Janeiru. Španjolske nogometašice, inače aktualne svjetske prvakinje, još uvijek moraju čekati na premijernu olimpijsku medalju.

Finalna utakmica u kojoj igraju Amerikanke i Brazilke na rasporedu je u subotu s početkom u 17 sati. Amerikanke su dosad rekorderke s četiri naslova olimpijskih prvakinja, dok su Brazilke dva puta gubile u finalima.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal