MARCA IM POKVARILA PLANOVE

Španjolska 'diverzija' na francuski ponos: Zna se tko će dobiti Zlatnu loptu?

24.09.2024 u 09:19

Bionic
Reading

Ostalo je nešto više od mjesec dana do gala večeri i 68. svečanosti proglašenja najboljeg nogometaša svijeta, koji će dobiti laskavo priznanje France Footbala, odnosno Zlatnu loptu

Svečana dodjela Zlatne lopte na rasporedu je 28. listopada u Parizu, a ove godine mnogi smatraju da bi moglo biti najviše uzbuđenja.

Po prvi put nakon 2003. godine u užoj konkurenciji nema Cristiana Ronalda i Lionela Messija koji su obilježili ovaj izbor posljednje dva desetljeća.

Ronaldo trenutno igra u Saudijskoj Arabiji u Al Nassru, Messi u MLS ekipi Interu iz Miamija, a u posljednje vrijeme i ne pružaju partije kao ranije, što je i na neki način razumljivo s obzirom na njihove godine.

Nekoliko se imena spominjalo kao moguće pobjednike, ali španjolska Marca nešto prije ponoći - namjerno ili slučajno - objavila je pobjednika.

Naime, Marca piše da će spomenuti laureat ove godine u ruke Viniciusa Juniora, igrača madridskog Reala.

Na naslovnici tiskanog izdanja Marce objavljena je fotografija Brazilca, uz naslov.

'Svi putevi vode do zlata'.

Među favoritima je bila i zvijezda Reala i reprezentacije Engleske, Jude Bellingham, kao i Kylian Mbappé.

U vrhu favorita nalazio se i Erling Haaland, napadač Manchester Cityja, koji također ponovo igra u životnoj formi, iako su mnogi uvjereni da je i prošle godine trebao postati laureat, ispred Messija, s obzirom na osvojena tri naslova s Manchester Cityjem.

Naravno, pitanje je koliko je istine u ovom naslovu, odnosno imaju li Španjolci 'dojavu' (op.a., možda im je 'šapnuo' netko iz Reala), ili se radi samo o nagađanju, znat ćemo krajem listopada.