premier liga

Spektakl i golijada u derbiju Arsenala i Liverpoola

27.10.2024 u 19:39

Bionic
Reading

U devetom kolu Premier lige, Arsenal i Liverpool priredili su pravi spektakl na Emirates stadionu, odigravši 2:2 u uzbudljivom derbiju. Ovim rezultatom, aktualni prvak Manchester City zadržao je vodeću poziciju na ljestvici s 23 boda, dok Liverpool zaostaje samo jedan bod. Arsenal i Aston Villa dijele treće mjesto s 18 bodova.

U derbiju, Arsenal je poveo već u devetoj minuti kada je Bukayo Saka zatresao mrežu Liverpoola. No, prednost 'Topnika' kratko je trajala jer su gosti iz Liverpoola brzo izjednačili: nakon gužve u šesnaestercu domaćih, Virgil van Dijk se najbolje snašao te glavom pogodio za 1:1 u 18. minuti.

Obje momčadi nastavile su prijetiti u napadu, a novi pogodak pao je ponovno iz prekida. Declan Rice izveo je slobodan udarac, a lopta je završila kod Mikela Merina, koji preciznim udarcem donosi novo slavlje Arsenalovim navijačima.

Arsenal je čuvao vodstvo sve do 81. minute kada je Liverpool iskoristio odličnu akciju koju je započeo Trent Alexander-Arnold. Njegovo dodavanje stiglo je do Darwina Núñeza, koji je proslijedio loptu do Mohameda Salaha. Egipćanin je ostao hladnokrvan i preciznim udarcem ponovno donio izjednačenje Liverpoolu. U završnici, Gabriel Jesus je za domaće imao dvije šanse za pobjedu, no rezultat je ostao nepromijenjen – 2:2.

Arsenal - Liverpool 2:2 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport
Standings provided by Sofascore