SKUPINA B

Spektakl Juvea i Reala završio bez pobjednika

05.11.2013 u 22:45

  • +14

4. kolo Lige prvaka

Izvor: Reuters / Autor: Giorgio Perottino

Bionic
Reading

Najzanimljivija utakmica prve večeri 4. kola igrala se u Torinu, a nakon sadržajnih 90 minuta ogled Juventusa i Reala završio je bez pobjednika ali s četiri postignuta gola. Na taj se način Juve 'održao na životu', dok je Real praktički osigurao sljedeći krug natjecanja

Nogometaši Real Madrida stigli su milimetar do plasmana u osminu finala Lige prvaka nakon što su u derbiju 4. kola odigrali 2:2 na gostovanju kod talijanskog prvaka Juventusa…

U sudaru europskih divova u skupini B Real je u prvom poluvremenu bio u podređenom položaju, ali u nastavku se trgnuo i pogocima dvojice svojih najskupljih nogometaša, Cristiana Ronalda i Garetha Balea, onemogućio Juveu da dođe do važne pobjede.

'Stara dama' je bila bolja momčad u prvih 45 minuta, a goste je uglavnom spašavao kapetan Iker Casillas koji je najprije obranio neugodan odbijanac od njegova suigrača Pepea, pa potom i stopostotnu priliku Claudija Marchisija, a na koncu i dobar udarac Artura Vidala iz daljine. No, u 42. minuti nije mogao ništa prilikom udarca Vidala s bijele točke. Prekršaj za kazneni udarac je prije toga skrivio Francuz Raphaël Varane na sunarodnjaku Paulu Pogbi.

Probuđeni Real izjednačio je u 52. minuti. Martin Caceres je pogriješio pod pritiskom našeg Luke Modrića i gurnuo loptu Karimu Benzemi koji je proigrao Ronalda, a ovaj je zabio malo iskosa s lijeve strane. Portugalcu je to već osmi pogodak ove sezone u Ligi prvaka.

Ubrzo nakon toga Xabi Alonso je pogodio prečku, a Casillas je obranio još jednu ogromnu šansu Marchisija. U 60. minuti Ronaldo je dodao loptu Baleu, ovaj se oslobodio Kwadwa Asamoaha i pogodio ljevicom s 14 metara. Juventus se ipak dokopao boda samo pet minuta kasnije kada je Caceres nabacio s desne strane, a Fernando Llorente zabio glavom s pet metara.

Spomenimo da je Modrić odradio svih 90 minuta u Torinu i dobio žuti karton zbog kojeg neće igrati u sljedećem kolu protiv Galatasaraya.

Juventus - Real 2:2 (sažetak)

U drugoj utakmici skupine København je pred svojim navijačima svladao Galatasaray s 1:0, a jedini je strijelac bio Daniel Omoya Braaten već u šestoj minuti. Real dva kola prije kraja ima deset bodova, šest više od Galatasaraya i Københavna. Juventus je na začelju s tri boda, ali nije izgubio izglede za drugi krug.

Kopenhagen - Galatasaray 1:0 (sažetak)
Skupina B
Kopenhagen FC Galatasaray 1:0
Juventus Real Madrid 2:2
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Real Madrid 4 3 1 0 10
2. Galatasaray 4 1 1 2 4
3. Kopenhagen FC 4 1 1 2 4
4. Juventus 4 0 3 1 3
Sljedeće utakmice
27.11. Real Madrid Galatasaray
27.11. Juventus Kopenhagen FC