vaterpolski klasik

Srbi zbog jedne stvari zabrinuti: Znaju da im to neće proći protiv Hrvatske

25.07.2018 u 11:25

Bionic
Reading

Izbornik srpske vaterpolske reprezentacije Dejan Savić kao i kapetan Filip Filipović svjesni su da ne smiju doživjeti pad u igri protiv Hrvatske u polufinalu kakav su doživjeli u utorak protiv Mađarske...

Srpski vaterpolisti po običaju izgledaju impresivno ovog tjedna na EP-u u Barceloni, a četvrtu pobjedu u nizu ostvarili su u četvrtfinalu protiv neugodnih Mađara, u dvoboju u kojem su rano poveli 5:0 i zatim održali prednost do kraja susreta.

No, unatoč sigurnoj pobjedi u srpskom taboru pomalo su zabrinuti igrom u drugom poluvremenu koja nije bila na potrebnoj razini pa je protivnik dobio tu dionicu igre i ublažio poraz za konačnih 8:5. Svjesni su da im u četvrtak protiv Hrvatske to ne bi prošlo.

'Ne sviđa mi se što smo stali, ali vjerujem da će biti bolje u polufinalu jer tu nećemo imati pravo stati,' priznao je kapetan Filip Filipović.

'Sam početak izuzetan u obrani, rezultat je to pokazao. Mađari su poslije krenuli s jakim presingom, imali su dosta isključenja, ali su uspjeli dekoncentrirati naše igrače, umoriti, pa smo imali loš postotak s igračem više. To moramo ispraviti u polufinalu,' naglasio je izbornik Dejan Savić, svjestan da je Srbija doživjela tri poraza u nizu protiv Hrvatske, a najbolniji na SP-u u Budimpešti prošle godine.

'Neka ostane enigma jesmo li stali ili nismo,' kaže pak golman Branislav Mitrović koji smatra da nema razloga za paniku, a svojim obranama namjerava napraviti razliku i protiv Hrvatske. No, imamo i mi Marka Bijača...

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL