napustio Roland Garros

Srbija je u šoku. Đoković igrao s teškom ozljedom i ugrozio zdravlje...

04.06.2024 u 17:36

Bionic
Reading

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković zbog ozljede desnog koljena napustio je Roland Garros te neće u srijedu igrati četvrtfinalni meč protiv Norvežanina Caspera Ruuda, službeno su obznanili organizatori Grand Slam turnira u Parizu

Tijekom drugog seta meča protiv Argentinca Francisca Cerundola, u osmini finala tijekom ponedjeljka, ozlijedio se srpski tenisač, osvajač rekordna 24. Grand Slam naslova u karijeri. Unatoč tome Novak Đoković je odradio iscrpljujući meč u pet setova te je svladao Argentinca.

U drugom setu meča protiv Cerundola, srpski tenisač se okliznuo, potom mu se ukazivala liječnička pomoć i nekako je uspio izvući pobjedu protiv Argentinca.

'Imam problema s koljenom već nekoliko tjedana, ali to nije bilo ništa naročito. Danas sam se okliznuo u drugom setu i osjetio sam bol. Uzeo sam tablete protiv bolova, koje su počele djelovati krajem četvrtog seta', naglasio je Novak nakon meča i zatim je otkrio kako nije siguran hoće li igrati u četvrtfinalu.

'Ne znam hoću li igrati u četvrtfinalu. Vidjet ćemo što će biti, dosta zagonetno poručio je Đoković.

Dan poslije Đoković  je obavio magnetsku rezonancu koja je pokazala ozbiljniju ozljedu desnog koljena, a određeni mediji navode kako je došlo i do oštećenja meniskusa.

Đoković je tako odlučio napustiti Pariz, a još nije poznato koliku će stanku imati zbog ove ozljede i jesu li sada ugroženi njegovi dolasci u Wimbledon te na Olimpijske igre u Pariz.