Grand Slam u parizu

Amerikanka Gauff namučila se za plasman u polufinale Roland Garrosa; sad je čeka borba

04.06.2024 u 14:31

Bionic
Reading

Treća tenisačica svijeta, 20-godišnja Amerikanka Coco Gauff, za plasman u finale prvog Grand Slam turnira sezone borit će se protiv trostruke osvajačice Roland Garrosa, Poljakinje Ige Šwiatek

Coco Gauff pobijedila je u borbi za polufinale 29-godišnju Tunižanku Ons Jabeur (WTA - 9.) sa 4-6, 6-2, 6-3 nakon gotovo dvosatne borbe. Bila je to peta pobjeda Gauff protiv Jauber u njihovom sedmom međusobnom dvoboju i drugi na Roland Garrosu, gdje ju je svladala u osmini finala prije tri godine. Poprilično se Gauff namučila da izbori plasman među najbolje četiri...

Jabeur je jedan 'break' u prvom setu, za vodstvo 4-3, bio dovoljan za osvajanje prve dionice meča, ali u nastavku je Amerikanka agresivnijim nastupom potpuno preuzela kontrolu rezultata. Tri 'breaka' u drugom setu i jedan u trećem, bili su joj dovoljni za pobjedu i plasman u polufinale pariškog Grand Slam turnira prvi put nakon 2022., kad se probila do finala.

U meču za plasman u finale aktualna pobjednica US Opena igrat će protiv trostruke osvajačice Roland Garrosa Poljakinje Ige Šwiatek.

Šwiatek je nastavila 'gaziti' svoje suparnice. Nakon što je u osmini finala Ruskinju Anastasiju Potapovu pobijedila za 40 minuta prepustivši joj svega 10 poena, poigrala se i s aktualnom wimbledonskom pobjednicom te šestom tenisačicom svijeta, Marketom Vondroušovom, koja je ipak uspjela osvojiti dva gema i zadržati se na terenu 62 minute.

Osim što je prošle godine osvojila trofej u Wimbledonu, Vondroušova je 2019. bila i finalistica u Roland Garrosu, ali 24-godišnja Čehinja nije imala pravi odgovor i protuigru za najbolju tenisačicu svijeta koja se razgoropadila nakon što je u drugom kolu spasila meč-loptu i izvukla zaostatak od 2-5 u trećem setu protiv Japanke Naomi Osake.

Polufinalni dvoboj prve i treće tenisačice svijeta bit će njihov 12. meč, a u dosadašnjih 11 Šwiatek je ostvarila 10 pobjeda. Poljakinja je svaki put slavila u dva seta, dok je Gauff do jedine pobjede došla u tri seta prošlogodišnjeg polufinala turnira u Cincinnatiju. Poljakinja iza sebe ima niz od 17 pobjeda na posljednja turnira u koji je ugradila naslove na turnirima u Madridu i Rimu. Ovo joj je bila i 19. uzastopna pobjeda u Roland Garrosu.

Roland Garros, tenisačice - četvrtfinale:

  • Coco Gauff (SAD/3) - Ons Jabeur (Tun/8) 4-6, 6-2, 6-3
  • Iga Šwiatek (Polj/1) - Marketa Vondroušova (Češ/5) 6-0, 6-2