LJUTNJA TRENERA CITYJA

'Sudac je Barcelonu odveo do pobjede!'

19.02.2014 u 10:56

Bionic
Reading

Menadžer engleskog nogometnog Premierligaša Manchester Cityja, Manuel Pellegrini, izdvojio je suca Jonasa Erikssona kao glavnog i jedinog krivca za poraz od Barcelone u osmini finala Lige prvaka

City je u utorak navečer na svom Etihadu ugostio katalonsku momčad u sklopu 1. utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka. Barcelona je slavila s 2-0, a pogotke je postigla tek nakon što je domaća momčad ostala s igračem manje (Martin Demichelis), odnosno kada je spomenuti sudac dosudio jedanaesterac za goste. Lionel Messi je bio miran u 54. minuti s bijele točke, dok je u 90. Dani Alves dokrajčio englesku momčad.

'Eriksson nije bio jednako pravedan i on je direktno utjecao na konačnog pobjednika utakmice. Bio je na Barceloninoj strani od prve pa sve do posljednje minute', rekao je ljutiti Pellegrini, koji smatra da do jedanaesterca, a samim time ni isključenja Demichelisa, nije trebalo ni doći:


'Prije dosuđenog jedanaesterca, čiji se prekršaj dogodio izvan 16-erca, sudac je trebao zaustaviti igru zbog prekršaja na Jesusu Navasu. Eriksson uopće nije kontrolirao utakmicu. Mislim da nije trebalo staviti švedskog suca da sudi ovako veliku i važnu utakmicu. On je u prošlosti dosudio neke pogrešne stvari protiv Barcelone, a danas se za iste išao iskupiti', izjavio je čileanski stručnjak, koji bi nakon ovakvih izjava vrlo lako mogao dobiti kaznu od UEFA-e.

Pellegrini je sa sucem porazgovarao odmah nakon utakmice.

'Samo sam mu rekao da je on odlučio pobjednika i prokomentirao da je vrlo zadovoljan jer je Barcelona pobjedila. Mislim da sudac ovako velikih i važnih utakmica ne bi trebao dolaziti iz ne toliko nogometne zemlje kao što je Švedska', zaključio je Čileanac.

Manchester City - Barcelona 0:2
Liga prvaka, Završnica
Manchester City 0 2 Barcelona
Strijelci
0:1 L. Messi (11m, 54') 0:2 D. Alves (90')
Sastavi
J. Hart
M. Demichelis
V. Kompany
G. Clichy
P. Zabaleta
Fernandinho
Y. Touré
A. Kolarov (57' J. Lescott)
G. Navas (58' S. Nasri)
Ă. Negredo (74' E. Dzeko)
D. Silva
V. Valdés
J. Mascherano
G. Pique
J. Alba
D. Alves
S. Busquets
Xavi Hernandez
L. Messi
A. Sánchez (74' Neymar)
C. Fábregas (86' S. Roberto)
A. Iniesta
Žuti kartoni
Ă. Negredo 28'
A. Kolarov 37'
D. Alves 23'
J. Mascherano 76'
Crveni kartoni
M. Demichelis 53'