fabio maresca

Sudac koji je sudio u derbiju Dinama i Hajduka prijetio igraču smrću; neće suditi u LP

30.09.2024 u 20:58

Bionic
Reading

Talijanski sudac Fabio Maresca našao se u središtu skandala nakon optužbi da je tijekom utakmice prijetio smrću jednom od igrača.

Talijanski 'Corriere dello Sport' piše da je Fabio Maresca (43) trebao biti četvrti sudac na utakmici Lige prvaka između PSV-a i Sportinga, no zbog ozbiljnih optužbi zamijenjen je. Naime, Marescu optužuju da je prijetio smrću jednom igraču tijekom utakmice između Kuwaita i Al Arabija, koju je sudio nedavno.

Nakon tog susreta, predstavnici Al Arabija javno su ga optužili za prijetnje, što je natjeralo UEFA-u na brzu reakciju. Maresca, koji sudi u Serie A i B, maknut je s delegacije za utakmicu PSV-a i Sportinga u Ligi prvaka, koja se trebala odigrati u utorak u 21 sat. Zanimljivo je što je Maresca sudio i u finalu hrvatskog kupa ove godine u utakmici između Dinama i Hajduka.

Maresca je poznat po svojoj strogoći.

Ove sezone, Fabio Maresca je u pet utakmica, koje je sudio u Serie A, Serie B, te kvalifikacijama za Konferencijsku ligu i Ligu prvaka, podijelio čak 29 žutih kartona i 2 crvena.

Zanimljivo je da Maresca, osim što je poznati sudac, radi i kao vatrogasac. Također, ušao je u povijest kao prvi sudac u Italiji koji je dosudio penal uz pomoć VAR-a. Bilo je to 19. kolovoza 2017. na utakmici između Juventusa i Cagliarija, kada je penal izborio bivši igrač Hajduka i Dinama, Duje Čop, nakon prekršaja Alexa Sandra.