ZLATNI VATERPOLIST

Svjetski prvak s Hrvatskom o Hajduku: Lukša je zaslužio više poštovanja, ali...

06.06.2024 u 15:22

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni vaterpolist priprema se za odlazak na Olimpijske igre, a u razgovoru sa Slobodnom Dalmacijom komentirao je Hajdukovu sezonu i odlazak sada već bivšeg predsjednika Lukše Jakobušića

Jerko Marinić Kragić vjerojatno bi bio zadovoljan s 2024. kada bi ona sutra završila. S Hrvatskom je osvojio titulu svjetskog prvaka, igrao finale Eura, a sa svojim Jadranom pobijedio rivala Jug i osvoji naslov prvaka Hrvatske. Pa ipak, još uvijek slijedi vjerojatno i najveći trofej: titula olimpijskog pobjednika.

Hrvatski vaterpolist razgovarao je sa Slobodnom Dalmacijom o svojim uspjesima, planovima za budućnost, ali i o Hajduku, čiji je strastveni navijač.

Spomenuo je kako neki suigrači iz Jadrana nisu mogi odoliti na kraju nogometne sezone:

'Nitko ne prati toliko nogomet, ali vade nam malo mast. Provociraju. Drago im je svakako, posebno jer smo nekoliko mjeseci pričali o Hajduku i kako je ovo naša godina, a na kraju se ispostavilo da nije', započeo je.

'Stalno mi dolaze, pjevaju neke pjesme, zezaju nas s pitanjima poput: "Kad smo zadnji put bili prvaci?" i slično. Bude toga svega, iako su korektni. No, svejedno zapamtit ću ja to, pa ću vratiti kad tad, ha-ha.'

Prokomentirao je kratko i smjenu donedavnog predsjednika kluba, Lukše Jakobušića:

'Sam je došao i rekao da će odstupiti ako u sljedeće četiri godine ne bude prvak. To su njegove riječi. Međutim, napravio je puno odličnih stvari i dignuo je klub na kompletno novu razinu. Po meni je zaslužio više poštovanja nego što ga je dobio. Smatram da se trebalo dočekati barem kraj sezone kako bi mu se klub zahvalio na normalan i pošteni način.'

'Predsjednik si i uzet ćeš pohvale kad napraviš dobar rezultat, ali zato će i loše stvari pasti na tebe. Tako da, trebalo se dočekati bar kraj sezone, ovako je ispalo da je cijeli teret i krivica pala na njega. No, to je težina i breme koje nosi titula predsjednika Hajduka', dodao je.

'Smatram da nije jedini krivac za stanje, budući da je napravio puno dobrih stvari, ali bilo je i grešaka u koracima. Hoće li u budućnosti biti bolje ili gore, teško mi je pričati. Mislili smo da je ovo naša godina i sada smo skeptični ne znamo što očekivati. Ipak, vjerujemo i nadamo se', zaključio je zlatni vaterpolist.