što i kako dalje?

Talijanka prije meča s kontroverznom Alžirkom imala živčani slom: Ovo nije u redu!

  • J.B.
  • Zadnja izmjena 01.08.2024 15:57
  • Objavljeno 01.08.2024 u 15:51
Bionic
Reading

Alžirka Imane Khelif (25), jedna od dviju kontroverznih boksačica na Olimpijskim igrama, plasirala se u osminu finala turnira u kategoriji do 66 kilograma. Talijanka Angela Carini (25) predala joj je borbu nakon samo pola minute.

Alžirka, koja je izbačena s posljednjeg Svjetskog prvenstva, žestoko je udarila Talijanku, nakon čega je Talijanka Carini tražila da joj se popravi zaštitna kaciga.

Potom je Khelif još jednom žestoko udarila Carini. Talijanka je nakon tog udarca otišla u svoj kut i zatražila prekid borbe. Njezin trener je potom signalizirao da se borba prekine. Carini je nakon toga kleknula na pod i zaplakala. Khelif je došla do nje pružiti utjehu, no Carini je to ignorirala.

Nakon toga su i talijanski mediji detaljno izvijestili o svemu što se događalo. Napominju kako je Carini dobila na stotine poruka u kojima se od nje traži da odustane od meča kako bi zauzela stav da ne želi ulaziti u ring protiv boksačica za koje se sumnja da nisu biološke žene.

'Ovo za mene nije poraz. Veliki je uspjeh uopće ući u taj ring. Ali kad me drugi put udarila, više nisam mogla disati. Bez obzira na sve, čast mi je bila nastupiti na Olimpijskim igrama', poručila je Carini nakon meča.

U priču se uključio i Emanuele Renzini, tehnički direktor talijanske boksačke reprezentacije. 'Nisam ja tu da sudim, nemam ništa protiv našeg protivnika. Imali smo zadatak i nismo ga uspjeli ispuniti. Sve što se događalo prije nije imalo utjecaj na borbu', poručio je.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal