PRIJATELJSKA UTAKMICA

Težak poraz rukometašica od Slovenije: Ovo nije pravo lice

28.09.2024 u 16:14

Bionic
Reading

Na završetku prvih priprema nove sezone, hrvatska ženska seniorska reprezentacija poražena je od Slovenije 18:25 u prijateljskom zatvorenom susretu odigranom u Prelogu.

Hrvatska je u susret ušla bez dvije Ane. Ana Debelić osjetila je tetivu dan prije susreta, a Ani Malec stradao je prst lijeve ruke. Slovenija je pak ovim susretom počela život bez dugogodišnje kapetanice Ane Gros koja je s olimpijskim igrama završila karijeru u reprezentaciji. Nova kapetanica je Tjaša Stanko. Bilo je tu i dosta mladih novih igračica u njihovoj izbranoj vrsti, javlja Hrvatski rukometni savez.

Hrvatska je počela u sastavu Lucija Bešen na vratima, Lara Burić i Andrea Šimara na krilima, a Katarina Ježić držala je crtu. Na vanjskim pozicijama bile su Kristina Prkačin, Valentina Blažević i Klara Birtić. Početak nije bio loš. Hrvatska je relativno lako stigla do vodstva 3:1.

Ali ubrzo nakon prednosti 4:2, upala je u seriju pogrešaka i loših rješenja u napadu pa je dopustila Slovenkama da naprave niz od četiri pogotka za redom i sve okrenu na svoju stranu (4:6). I tu prednost sastav koji vodi Crnogorac Dragan Adžić naše susjede nisu ispustile do kraja prvoga dijela. Brza lopta slovenskih rukometašica zadavala nam je dosta problema, a posebno dobra suradnja Tjaše Stanko kao srednje s kružnom napadačicom Natašom Ljepojom. Nekoliko puta imale su Slovenke plus tri (7:10, 9:12), da bi na predah odnijele dva pogotka viška (11:13).

Nažalost, ni drugi dio nije bio ništa bolji. Dapače. Jako teško je hrvatska izabrana vrsta pronalazila put do slovenske mreže. Naš je izbornik Ivica Obrvan puno mijenjao, pokušavao pronaći raspoloženu i razigranu šestorku, ali nije uspio. Slovenija je bila bolja u oba dijela terena i zasluženo je slavila. Nekoliko puta vodila je i po devet razlike. Završilo je 18:25. Hrvatska je u drugom poluvremenu postigla samo sedam pogodaka. Prvi strijelac naše reprezentacije bila je Kristina Prkačin sa sedam pogodaka. Pet je dala Dejana Milosavljević. Kod Slovenije najbolja Nataša Ljepoja s osam pogodaka.

Kristina Prkačin nakon Slovenije: Ovo nije pravo lice Hrvatske Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez