NEBO I ZEMLJA

To je ta zapadna Europa? Olimpijci zgroženi kvalitetom medalja iz Pariza

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 13.08.2024 10:47
  • Objavljeno 13.08.2024 u 10:17
Bionic
Reading

Sportaši su usporedili kvalitetu medalja s Olimpijskih igara u Tokiju prije tri godine i u Parizu ovog ljeta. Čini se da su one iz Tokija puno kvalitetnije izrade

'Medalja izgleda kao da je bila u ratu', napisao je američki olimpijac Nyjah Huston na svojim društvenim mrežama.

Huston je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio broncu u skateboardingu, a nakon toga je objavio video na svojim društvenim mrežama u kojem je rekao da je medalja u vrlo lošem stanju. Nakon što ju je tjedan dana posjedovao, ona je vidljivo oštećena.

'Olimpijske medalje izgledaju odlično kada su skroz nove, ali nakon što sam ih ostavio na koži uz malo znoja i pustio prijatelje da ih nose preko vikenda pokazalo se daa nisu tako visoke kvalitete kao što bismo mislili', kazao je.

Sličnu stvar primijetio je i Viktor Axelsen, zlatni olimpijac u badmingtonu. On je usporedio svoje zlatne medalje iz Tokija i Pariza, a vidljivo je da je ova prva, unatoč tome što je sada stara već tri godine, u puno boljem stanju.

Međutim, glasnogovornik pariških Igara kazao je za Time kako će svi sportaši čije su medalje oštećene dobiti zamjenske. Inače, sastav samih medalja mijenja se između OI, s tim da zlatne medalje ne sadrže čisto zlato već pretežno srebro visoke kakvoće.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal