oi pariz - stolni tenis

Tomislav Pucar u uzavreloj atmosferi nije mogao protiv najboljeg francuskog stolnotenisača

  • I.Ž./Hina
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 23:10
  • Objavljeno 29.07.2024 u 23:12
Bionic
Reading

Tomislav Pucar nije uspio napraviti iznenađenje, ali je pružio solidan otpor najbolje rangiranom francuskom stolnotenisaču Alexisu Lebrunu, koji ga je svladao u 2. kolu olimpijskog turnira u Parizu 4-0 (9, 3, 6, 9)

U uzavreloj atmosferi ispunjene Bercy Arene, gdje je svaki osvojeni poen 20-godišnjeg Francuza proslavljan kao pogodak na nogometnim utakmicama, Pucaru nije bilo lako igrati.

Pokušao je najbolje rangirani hrvatski igrač pratiti tempo ovogodišnjeg dvostrukog pobjednika zagrebačkog WTT Contender turnira, ali je to uspio učiniti u prvom setu.

No, u brzim izmjenama udaraca Alexis Lebrun se odlično snalazio pa je Pucaru u drugom setu prepustio tri, a u trećem šest poena. Prijetio je nešto slično učiniti i na kraju meča, ali je Pucar uspio spasiti četiri meč-lopte i zakomplicirati završnicu. Ipak, na petu meč-loptu, Lebrun je natjerao hrvatskog reprezentativca na promašaj koji mu je donio plasman u osminu finala.

Za mjesto među 16 najboljih u utorak (11 sati) će se boriti Andrej Gaćina koji je u ponedjeljak pobjedom 4-1 protiv Rumunja Ovidiua Ionescua izborio plasman u drugo kolo. Tamo ga čeka peti nositelj, Tajvanac Lin Yun-Ju.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal