GNK DINAMO

Toplak nakon utakmice Dinama u Ligi prvaka: Ovo je živa sramota, sramim se

05.10.2024 u 12:57

Bionic
Reading

'Hrvatski nogomet definitivno i polako ide prema nazad', smatra Samir Toplak, trener Rudeša.

'Ne samo da ide nazad, nego stojimo na mjestu. Mnoge države nas prestižu, a prije su bile iza nas. Dokaz tome su rezultati naših klubova u Europi. Jednostavno nema napretka i ulaganja u infrastrukturu. Isto tako nema omladinske škole i to je naš najveći problem jer još uvijek živimo na talentu, a sve manje na radu', dodao je Toplak u razgovoru za Sportklub.

Osvrnuo se i na remi Dinama s Monacom (2:2) u Ligi prvaka.

'Kod rezultata 2:1 bio je jedanaesterac za Dinamo, koji se mogao suditi. Kada ljudi iz Europe dođu i vide gdje igramo, njima je bitno da nas maknu jer je ovo živa sramota. Mene kao sportskog djelatnika je sramota što slika takvog stadiona ide u svijet, ali trebali bi se sramiti političari i vlast koja gradi stadion već 30 godina. Suđenje je u dosta navrata bilo na strani Monaca, ali čestitam Dinamu na osvojenom bodu', rekao je Toplak pa prokomentirao SuperSport HNL.

'Plasmanom Dinama u Ligu prvaka te ispadanjem Rijeke, Hajduka i Osijeka iz Europe mislili smo da je Dinamo svemirski brod te da će se lagano prošetati. Međutim, sve se okrenulo u tjedan dana. Hajduk se probudio, a Rijeka je standardno dobra. Hajduk je sve bolji i mislim da Gattuso puno izvlači iz momčadi. Teško ga je pobijediti i to je Hajduku nedostajalo prošle sezone. Dinamo je još uvijek prvi favorit i bilo bi iznenađenje da ne bude prvak. Što se ostalih tiče, svatko svakoga može dobiti.'