LIGA PRVAKA

Dinamo iduće sezone izravno do LP-a i 30 milijuna eura? Pogledajte ključnu tablicu

03.10.2024 u 19:40

Bionic
Reading

Dinamo je u sjajnoj poziciji u borbi za izravan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone!

Podsjetimo, jedno mjesto u Ligi prvaka (ako LP osvoji klub koji je kroz domaće prvenstvo izborio plasman za iduću sezonu) rezervirano je za prvaka s najvećim koeficijentom iz kvalifikacija, pri čemu se u obzir uzimaju samo one zemlje koje zbog slabijeg nacionalnog koeficijenta nemaju garantiran direktan plasman. SuperSport HNL spada u tu skupinu pa se Dinamo može nadati izravnom plasmanu u Ligu prvaka ako obrani naslov u Hrvatskoj.

Dinamo je remijem s Monacom dobio jedan bod i sada ima 49.000 bodova te je pobjegao Šahtaru (48.000) i Salzburgu (46.000) koji su uvjerljivo izgubili ovog tjedna u Ligi prvaka.

Najveći koeficijent imaju Glasgow Rangersi (55.000), ali teško da će oni biti prvaci Škotske (zaostaju pet bodova za Celticom) pa su tako Šahtar i Salzburg najveći Dinamovi rivali. Doduše, ni Šahtaru ne ide sjajno u ukrajinskom prvenstvu, ima šest bodova manje od kijevskog Dinama.

Od ostalih klubova koji mogu ugroziti Dinamo grčki Olympiakos ima 41.000 bodova, a Crvena zvezda i Kopenhagen 40.000.

Podsjetimo, Dinamo je ove sezone izborio grupnu fazu prolaskom azerbajdžanskog Qarabaga u play-offu, a plasman u ligaški dio donio mu je oko 30 milijuna eura.

Ključna utakmica za Dinamo u ovoj borbi mogla bi biti iduća u Ligi prvaka protiv Salzburga. Hrvatski prvak u Austriji gostuje 23. listopada. Pobjedom bi pobjegao Salzburgu na vjerojatno nedostižnih pet bodova razlike, a približio bi se i prolasku u nokaut fazu Lige prvaka.

Standings provided by Sofascore