užas

Travnjak na Allianz Areni je u jako lošem stanju; Dinamu je odgođen trening

11.09.2024 u 11:13

Bionic
Reading

Dinamo će sljedeći tjedan započeti svoju ovogodišnju kampanju u Ligi prvaka utakmicom protiv minhenskog Bayerna. Iako se susret s njemačkim velikanom očekuje s velikim interesom, pripreme zagrebačke momčadi naišle su na neočekivanu prepreku.

Dinamo će sljedećeg utorka u 21 sat igrati prvu utakmicu u Ligi prvaka ove sezone, i to na gostovanju kod minhenskog Bayerna na Allianz Areni. Ključni trening pred taj susret, koji se obično održava dan prije utakmice, Dinamo neće odraditi na terenu na kojem će igrati.

Bayern je Dinamu zabranio trening zbog lošeg stanja travnjaka. Nakon inspekcije terena, Dinamova delegacija potvrdila je da travnjak nije u dobrom stanju, pa je odlučeno da će se trening održati u Zagrebu u ponedjeljak ujutro, nakon čega će ekipa otputovati u München.

Liga prvaka ove sezone ima novi format, gdje svaka ekipa igra četiri utakmice kod kuće i četiri u gostima, ali protiv različitih protivnika. Broj klubova je povećan na 36, a svi sudjeluju u jedinstvenoj ligi. Prvih osam momčadi plasira se izravno u osminu finala, dok će momčadi od 9. do 24. mjesta razigravati za preostalih osam mjesta u nokaut-fazi. Ekipe koje završe između 25. i 36. mjesta isključuju se iz europskih natjecanja, uključujući i Europa ligu.

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je za ulazak u Ligu prvaka osigurao 18,62 milijuna eura, a uz dodatne prihode iz marketinškog poola i nagrade za koeficijente, zarada će prije početka utakmica iznositi 28,483 milijuna eura, što ih svrstava na 29. mjesto među klubovima Lige prvaka.