sopić bez pardona

Trener Gorice okršaj protiv Dinama najavio kao 'najlakšu utakmicu' pa opleo po HNS-u

03.08.2023 u 20:41

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u subotu, 5. kolovoza, u 3. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru od 21:00 sat dočekuju Goricu (MAXSport 1, MAXtv)

Tri dana nakon što su s ukupnih 6:0 preskočili kazahstansku Astanu, nogometaši Dinama na svom terenu dočekuju Goricu koja će biti posljednja proba Modrima uoči grčkom prvaka AEK-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

No, ako se pita trenera Gorice Željka Sopića za njega i njegove dečke to će biti 'najlakša utakmica.' Ovako je to obrazložio:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Igramo protiv naše najbolje momčadi kojoj čestitam prolazak nad Astanom. Bit će to zahtjevna utakmica u kojoj ću tražiti maksimalnu disciplinu u igri i pogodak. Jer, rijetki su ti trenuci da Dinamo potroši 90 minuta, a ne zabije', kazao je Sopić koji nije izdržao i želio je komentirati raniji početak domaćeg prvenstva nego što je uobičajeno. Bez pardona je opleo po HNS-u...

'Neki ljudi u HNS-u valjda imaju osam tisuća utakmica u nogama pa su rekli da krećemo 15.7. sa sezonom. I ti kreneš s jednim igračima u pripreme, drugi ti igraju, treći se vraćaju s reprezentacije. Oni četvrti su posebna kategorija. Oni bi puno novaca u lipnju, pa nešto manju u srpnju da bi se u kolovozu sveli na normalne okvire', u svom je stilu kazao Sopić dodavši:

'Iako, ako Dinamo želi da igramo 15. svibnja, igrat ćemo. Jer oni nam svima nose novce. Njihov nastup u Ligi prvaka će nam donijeti sredstva. No, treba imati na umu da su neke stvari pretjerane. Evo, Pršir je imao osam dana pauze. Dečko ima 190 dana u komadu…'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Kad je ovogodišnja momčad Gorice u pitanju i igrače koje trenutačno ima na raspolaganju, rekao je:

'Gledajte, to su procesi. Možete dovesti Capella ili Mourinha, ali igrači rade razliku. Ako netko kaže da je isto kada za Dinamo igraju Ademi i Oršić odnosno neki drugi, nije u pravu. Mi smo ostali bez šest standardnih igrača i ne mogu ih nadomjestiti za samo sedam dana. Vani traje taj period godinu i pol, kod nas je jako ubrzan', dodao je.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore