dobro i daliću

Trener PSV-a Perišiću dao prednost ispred najskupljeg igrača: Zaslužio je

29.09.2024 u 11:38

Bionic
Reading

Ivan Perišić debitirao je za PSV u subotu u pobjedi 2:0 protiv Willema, a trener Peter Bosz iznenadio je mnoge uvrstivši hrvatskog reprezentativca u početnu postavu na poziciji desnog krila.

Da bi Perišiću osigurao mjesto u prvoj postavi, na klupi je završio Johan Bakayoko, najskuplji igrač PSV-a. Prema Transfermarktu, procijenjen na 45 milijuna eura.

Bosz je svoju odluku objasnio time da je Perišić zaslužio priliku i da ga želi vidjeti u akciji, dodavši kako nije odabrao Perišića protiv Bakayoka, već u korist njega.

'Gledate što vam treba da pobijedite, a i gledate kako igrači rade. Ivan je zaslužio igrati. Želim vidjeti Perišića. Nisam razgovarao s Perišićem o njegovoj omiljenoj poziciji, koristit ću ga tamo gdje mi zatreba. To nije izbor protiv Johana, to je izbor za Ivana. Odmaram li igrače za Ligu prvaka? Ne, želim pobijediti. To je uvijek najvažnija stvar', izjavio je Bosz za nizozemski ESPN.

Perišić je odigrao 65 minuta i ostavio vrlo dobar dojam, osobito u prvom poluvremenu. Već u petoj minuti kreirao je čistu priliku za suigrača nakon odličnog driblinga, a u nekoliko navrata bio je blizu svog prvog gola, uključujući udarac koji je prošao tik pored vratnice.

Od Perišićevog nastupa i poteza trenera Petera Bosza najviše koristi imat će Zlatko Dalić i hrvatska reprezentacija jer Ivan u ovom trenutku treba što više natjecateljskog naboja. Novi ispiti reprezentacije u Ligi nacija su jako blizu. U subotu 12. listopada (18 sati) Hrvatska na Maksimiru Dočekuje Škotsku, a tri dana kasnije gostuje kod Poljske (20:45 sati).

Standings provided by Sofascore