mini revolucija

Trener Reala Ancelotti sprema velike promjene, evo što to znači za Luku Modrića

19.09.2024 u 15:11

Bionic
Reading

Nakon sedam kola La Lige Carlo Ancelotti je odlučio povući poteze koj je insajder José Félix Díaz nazvao, 'mini revolucijom'.

Diaz piše o velikim promjenama u taktici i postavi. Prema njegovim informacijama, Ancelotti će uskoro početi koristiti formaciju s četiri veznjaka, što predstavlja značajan odmak od formacija 4-3-3 ili 4-2-3-1, s kojima je osvojio španjolski i europski naslov.

'Ancelotti planira formaciju s četiri veznjaka, posebno na gostujućim utakmicama i u ključnim derbijima. Prvi test ove promjene bit će gradski derbi protiv Atletica. Vezni red činit će Camavinga, Tchouameni, Valverde i Bellingham, a kako bi se napravilo mjesta za njih, jedan napadač će biti izostavljen", piše Díaz. To najvjerojatnije znači da će Rodrygo biti taj koji će ostati na klupi, budući da je teško zamisliti da Ancelotti izostavi Mbappéa ili Viniciusa.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (39) bi unatoč većem broju veznjaka u postavi i dalje ostao na klupi te bi u igru ulazi prema potrebi. Modrić je ove sezone započeo samo dvije od sedam utakmica u prvoj postavi.

Standings provided by Sofascore