nezadovoljni JAKIROVIĆ

Trener Rijeke uoči europske utakmice poslao poruku svima: Sad znam što mi je činiti

02.08.2023 u 14:09

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u četvrtak od 20.15 sati (MAXSport 1, MAXtv) igraju na Rujevici igraju uzvratnu utakmicu drugog kola Konferencijske lige protiv kosovskog Dukagjinija

U prvoj utakmici Rijeka je u u Prištini svladali su kosovski Dukagjini 1:0, ali nakon toga je uslijedio poraz Hajduka 1:0 u Jadranskom derbiju.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

No, trener Rijeke Sergej Jakirović maksimalno je fokusiran samo na europsku utakmicu.

'Nećemo braniti tu prednost, želimo popraviti loš dojam iz Jadranskog derbija, odigrati energičnije, kombinatornije s više rizika i biti hrabriji s loptom u nogama. Osjetili smo suparnika tamo na zahtjevnom terenu, vidjeli smo kako otprilike igraju i smatram da će naša lopta ovaj put biti brža. Želim da budemo opasniji i nadam se da će tako biti', kazao je Sergej Jakirović.

VIDEO SAŽETAK PRVE UTAKMICE

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

No, jedna od tema bio je i spomenuti poraz od Hajduka na rasprodanom u Poljudu. Nekoliko dana nakon Jadranskog derbija rekao je:

'Normalno da s derbijem nisam zadovoljan. Stvar je energije, djelovali smo ispuhano. Bili smo neaktivni s loptom u nogama, nešto smo pokušavali, ali to nije bilo ni blizu naših prethodnih igara. Očekivao sam čak i veći pritisak Hajduka. U obrani je čak bilo i OK, ali čim bismo dobili loptu nismo ništa ni pokušavali. Koliko god mi igrači govorili da sedobro osjećaju, da su svježi, to nije bio slučaj i to mi je iskustvo za dalje, ako ćemo igrati svaka 3-4 dana sad znam što mi je činiti.'

Kad je udarnih 11 Rijeke u pitanju trener Jakirović jkazao je kako neće moći računati na ozlijeđene Petrovića i Čabraju, a nekoliko riječi kazao je i o napadačima, s naglaskom na odlazak iz kluba Frigana i Ampema.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Lani kad je tu bio Frigan, pričalo se da imamo Obregona, ali sad kad treba biti prva opcija, gristi i pokazati se, sada baš i ne ide. Nismo slijepi, vidim što nam treba. Imamo mladog Ivanovića. On je igrač koji dolazi, velik je potencijal i bit će nam od velike pomoći. Djouahra je velik promet - mala zarada. I kad prođe, fali mu završnica, bilo pas, bilo udarac, uvijek se nešto pogriješi. Tako da mora pokazati tu puno konkretniji učinak', kazao je dodavši:

'Ideja je bila da Obregon potroši stopere Hajduka, ali nije ih baš stavio pod pritisak. Većinom je to bilo leđima, što Ferru i Šarliji odgovara. Franjo je napravio lijepih stvari i bit će nam od pomoći', dodao je Jakirović.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport