Pepijn Lijnders

Trener Salzburga uoči Dinama: Očito nismo u najboljoj formi

20.10.2024 u 14:41

Bionic
Reading

Austrijski Red Bull Salzburg, sljedeći protivnik Dinama u Ligi prvaka, ostvario je važnu pobjedu u 10. kolu domaćeg prvenstva.

Salzburg je u teškoj situaciji, ne igraju najbolje, a posebno ih je pogodio težak poraz od Sturma rezultatom 5:0. Nakon dva uzastopna poraza, Salzburg je na domaćem terenu uspio svladati Altach s 2:1, preokretom u samoj završnici susreta.

Gosti su poveli u 59. minuti golom Fridrikasa, a rezultat je ostao nepromijenjen do 84. minute. No, tada je domaćin u samo dvije minute uspio izjednačiti i preokrenuti utakmicu. Konate je zabio za 1:1 u 84. minuti, dok je Baidoo u 86. minuti osigurao pobjedu za Salzburg.

Salzburg se trenutno nalazi na četvrtom mjestu ljestvice s 16 bodova, šest manje od vodećeg Sturma, no imaju dvije utakmice manje.

Trener Salzburga, Pepijn Lijnders, nakon utakmice je izjavio:

'Prvi susret nakon reprezentativne stanke nikada nije lagan, a očito nismo bili u najboljoj formi. Morali smo se boriti da pokažemo reakciju. Rani gol bi nam olakšao situaciju, no znali smo da utakmica protiv Altacha, s njihovim novim trenerom i stilom igre, neće biti jednostavna. Vrlo sam zadovoljan s ova tri osvojena boda. Nakon prvog gola zaigrali smo opuštenije i s više samopouzdanja, i na tome moramo graditi. Sada se okrećemo Dinamu!'

Utakmica trećeg kola Lige prvaka između Salzburga i Dinama na rasporedu je u srijedu (21 sat).

Nakon dva kola Austrijanci su bez pobjede s gol razlikom 0:7, dok Dinamo ima jedan bod (onaj iz susreta s Monacom kada je na Maksimiru bilo 2:2) i gol razliku 4:11).

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore