supersport hnl

Trener Varaždina brutalno iskren: Rijeka? To je velika pljuska za sve nas...

30.08.2024 u 17:30

Bionic
Reading

Nogometaši Varaždina u 5. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod Lokomotive (nedjelja, 1. rujna, 18.15 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret je najavio trener Varaždinaca Nikola Šafarić koji se dotakao debakla Rijeke te plasmana Dinama u Ligu prvaka

'Čestitam Dinamu na prolasku u Ligu prvaka. Dinamo je lokomotiva cijelog hrvatskog nogometa i to je činjenica. Realnost je da smo svi mi ostali daleko, daleko od Europe', kazao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Osvrnuo se i na sramotni 5:0 debakl Rijeke u gostima kod Olimpije u Ljubljani...

'Teško mi je bilo to gledati. To je velika pljuska za sve nas koji radimo u hrvatskom nogometu, jer moramo se zamisliti što radimo pogrešno, što moramo promijeniti u načinu rada', bio je brutalno iskren Šafarić.

Uoči utakmice s Lokomotivom, iz Varaždina je u danski Horsens za 700.000 eura otišao Karlo Lusavec. Osim njega klub su napustili Jelenić, Vukčević, Postonjski i Drožđek.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Mi smo uz Dinamo financijski najstabilniji klub u Hrvatskoj. Moraju se prodavati igrači da bi zadržala financijska stabilnost. Veliki je to izazov i sve je to stresnije. Kako dovesti kvalitetne igrače ispod radara i kasnije im oživjeti karijere ili ih profilirati te kasnije prodati. To je izuzetno težak posao', ističe Šafarić.

Dobra je vijest za Varaždin da će uskoro ugovor potpisati Ante Ćorić.

'Sigurno će mu trebati vremena da dođe u natjecateljski ritam, no spreman je za izazove', uvjeren je Šafarić čiju momčad u nedjelju čeka gostovanje kod Lokomotive koja i dalje ne zna za pobjedu u novoj sezoni:

'Kao što smo mi u prošlom kolu protiv Slavena imali imperativ pobjede, sada to ima Lokomotiva. Neće nam biti lako. Lokomotiva se pojačala s iskusnim Kolingerom i Antolićem, a presudit će opet jedna pogreška', zaključio je Nikola Šafarić.

  • +33
Varaždin - Slaven Belupo (24.8.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Standings provided by Sofascore