Hrvatska - Španjolska 10:8

Tucak: Zašto uvijek moram ići težim putem. To samo 'On gore' zna! Idemo po zlato

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 07.08.2024 19:47
  • Objavljeno 07.08.2024 u 16:07
Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Olimpijskih igara nakon što je u četvrtfinalu svladala Španjolsku s 10:8.

Po dva gola za Hrvatsku postigli su Loren Fatović, Maro Joković i Konstantin Harkov, po jedan su dodali Rino Burić, Ante Vukičević, Marko Žuvela i Josip Vrlić, dok je Marko Bijač upisao osam obrana.

'Bio sam nervozan, neću lagati. Rekao sam milijun puta dok budem imao taj adrenalin u sebi, sjedit ću na ovoj klupi. Kad to više ne budem imao, tad će završiti moj trenerski posao. Prije svega, čestitam momcima i mojim kolegama, stožeru na briljantnoj utakmici', rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

  • +44
Hrvatska - Španjolska, vaterpolo, četvrtfinale, Olimpijske igre, 7.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'I da vam kažem, sami susret je bio najlakši za odraditi. Ali ona muka prije, preispitivanje jesmo li mi ti nakon svega što smo napravili... Jedan, peti, sedamnaesti sastanak, neprospavane noći, reži utakmice, ali to se isplatilo. To je moj križ koji u životu nosim, moram ići težim putem. Zašto je ovakav, to samo "On gore" zna. Ali ja znam da mi na tom putu možemo uspjeti jer ovdje smo došli uzeti zlato!'

U polufinalu Hrvatska ide na boljeg iz okršaja Italije i Mađarske.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal