SUĆUT IZ NHL-A

Tuga u svijetu hokeja: Oplakujemo gubitak prijatelja!

16.02.2015 u 15:09

Bionic
Reading

Bivši hokejaš zagrebačkog Medveščaka Steve Montador pronađen je mrtav u svom domu u Mississaugi u nedjelju ujutro u dobi od 35 godina, a tužna vijest brzo je obišla hokejaški svijet

Tijekom karijere proveo je Montador čak deset sezona u najjačoj svjetskoj hokejaškoj ligi u kojoj je odigrao 571 utakmicu i postigao 33 pogotka pa zato nije ništa čudno što je ovom tragičnom događaju NHL posvetio dio prostora navodeći izjave Montadorovih bivših suigrača.

'NHL-ova obitelj se rastužila čuvši za smrt Stevea Montadora. Njegova karijera je bila obilježena strašću za igrom i definirala ga kao sjajnog suigrača i čovjeka koji je izazivao poštovanje suparnika. Izražavamo našu najdublju sućut obitelji i prijateljima', izjavio je prvi čovjek NHL-a Garry Bettman.

Martin Gelinas je trenutačno trener u Calgaryju, a bio je suigrač Montadora u Florida Panthersima.

'Imam samo dobra sjećanja na Stevea kao hokejaša zbog onog što je učinio za ovaj grad, ali što je najvažnije, sjećamo ga se kao dobrog prijatelja na ledu. On je živio sa mojom obitelji šest mjeseci dok sam bio na Floridi. On je član obitelji. Imao je mnogo pozitivne energije i bio inteligentan dečko', poručio je Galinas.

O Montadoru je govorio i generalni menadžer Anaheim Ducksa Bob Murray.

'Ovo je tužan dan za sve nas. Steve je bio jedan od onih karakternih igrača koji su u momčad donijeli velik duh i odlučnost. Naše misli su s obitelji u ovom teškom trenutku', izjavio je Murray.

I bivši klub Chicago ga se sjetio.

'S dubokom tugom oplakujemo gubitak bivšeg Blackhawka Stevea Montadora. Pridružujemo se mnogima drugima iz NHL-a čije su misli i molitve s njegovom obitelji', navodi se u priopćenju.

Napadač Calgaryja Brandon Bollig igrao je s Montadorom u Chicagu.

'Nitko mu nije ništa poklonio, sve što je ostvario je i zaslužio. Nisam mogao uživati više u igri s nekime kao što je bio slučaj s njime. Svi u Chicagu su ga voljeli i željeli biti u njegovom društvu. Ne postoji objašnjenje za stvari kao što su ove', tužan je bio Bollig.