SASTANAK NA PLITVIČKIM JEZERIMA

U HNS-u zgroženi rigoroznom kaznom Uefe

09.04.2015 u 08:39

Bionic
Reading

U srijedu je putem faksa na HNS-ovu adresu stigla rigorozna kazna disciplinske komisije Uefe, po kojoj je HNS zbog rasističkog ponašanja navijača i bacanja pirotehnike kažnjen igranjem pred praznim tribinama protiv Italije te s 55.000 eura

Čelništvo Hrvatskog nogometnog saveza taman se okuplja na Plitvičkim jezerima, na kojima će se održati prva tematska radionica, a na kojoj će sudjelovati članovi Izvršnog odbora HNS-a na čelu s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom, predsjednici i tajnici županijskih nogometnih saveza te predstavnici klubova Prve i Druge HNL.

Iako je skup zamišljen tako da se na njemu probaju pronaći rješenja za poboljšanje stanja u hrvatskom nogometu, Uefina odluka o rigoroznom kažnjavanju ipak je promijenila dnevni raspored, pa će se već tijekom jutra sastati Izvršni odbor HNS-a kako bi se donio zajednički stav.

'Teško mi je bilo što unaprijed govoriti. Sastat ćemo se vrlo brzo i onda zajednički zaključiti što i kako dalje. U ovom trenutku ne mogu ništa komentirati; bit ćemo pametniji za koji sat, a onda će HNS poslati svoje priopćenje', rekao je za tportal.hr taman prije nego je otišao na sjednicu IO-a Damir Vrbanović.

Je li kazna rigorozna?

'Apsolutno. No nismo dobili nikakvu odluku napismeno, pa ne znamo ni po kojim su nas točkama odlučili kazniti.'

Uslijedit će žalba?

'Hoće. To uopće nema potrebe najavljivati. No prvo moramo sjesti i vidjeti Uefinu odluku na papiru.'

I za kraj, inzistirat ćete da se igra na Poljudu, s obzirom na to da bi, prema ovoj odluci Uefe, tribine trebale biti prazne?

'Ni to ne mogu komentirati. Situacija je za nas vrlo neugodna, no pričekajmo zajedničku odluku Izvršnog odbora', rekao je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.