seli na klupu

U Juventusu se spremaju velike promjene, a prva bi 'žrtva' mogao biti naš Mario Mandžukić

22.09.2018 u 13:34

Bionic
Reading

Sjajno je u novu sezonu krenuo naš Mario Mandžukić, u prve četiri utakmice za Juventus zabio je dva gola, najbolji je igrač u momčadi aktualnog sedmerostrukog prvaka Italije. No, konkurencija u redovima Juventusa je strašna te bi Mandžo već u ovom kolu mogao preseliti - na klupu

Juventus u 5. kolu Serie A ide u goste slabašnom Frosinoneu koji u prve četiri utakmice nije uspio zabiti gol! A primio ih je čak 10! Juve pak ima savršen omjer od sve četiri pobjede, trener Massimiliano Allegri ne dozvoljava opuštanje bez obzira na slabog protivnika, no neke je izmjene u momčadi ipak najavio.

A najveća žrtva tih 'kombinacija' mogao bi ispasti baš Mandžo!

'Mandžukić i Matuidi su nam dali puno posljednjih tjedana, moguće je da će im sutra biti potreban odmor', najavio je Allegri uoči utakmice. No, nije precizirao što točno znači 'odmor'.

Talijanski mediji nagađaju kako bi Mandžukić susret s Frosinoneom mogao odgledati s klupe, a njegovo bi mjesto u napadu 'stare dame' trebao zauzeti Argentinac Paulo Dybala koji se na početku sezone baš i nije naigrao.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Dybala nam je važan i sada je spreman početi zabijati golove', kratko je kazao Allegri o napadaču koji je prošle sezone u Serie A zabio čak 22 gola

Oni bolje upućeni tvrde kako je Allegri spreman 'žrtvovati' Mandžu u nekoliko sljedećih utakmica kako bi isprobao postavu s Ronaldom i Dybalom na terenu. Argentinac je efikasniji od Mandže, no naš je napadač ipak svestraniji, puno više doprinosi igri Juventusa, korisniji je u oba pravca. Jasno je to i Allegriju.

Serie A, Chievo - Juventus Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

'S obzirom na golove koje smo primili, pridajemo dosta pažnje igri u obrani, radimo na ispravljanju pogrešaka i poboljšavamo se... Moramo se uigrati i u što kraćem vremenu biti još bolji i čvršći', kazao je Allegri. U takvom odnosu snaga Mario Mandžukić je u 'debeloj' prednosti jer Dybala baš i nema neku obrambenu 'disciplinu', to je ono što mu Allegri već neko vrijeme zamjera.

Kako god bilo, Mandži će odmor dobro doći, Frosinone će biti puno veći izazov za one koji se pokušavaju nametnuti Allegriju, moraju i oni dobiti svoju priliku. A najbolje je protiv jedne od najslabijih momčadi lige...