PLES KUGLICa

U Monacu održan ždrijeb Europa lige; evo najzanimljivijih parova

30.08.2024 u 16:35

Bionic
Reading

UEFA je održala ždrijeb za prvo izdanje nove Europa lige. Klubovi su prema koeficijentima bili podijeljeni u četiri skupine od po devet momčadi, a svakoj su automatskim ždrijebom dodijeljena po dva natjecatelja iz svake skupine

UEFA je u petak u Monacu obavila ždrijeb za Europa ligu koja će se, kao i ostala europska natjecanja, od ove godine igrati u novom formatu.

UEFA je u potpunosti obnovila prvi dio natjecanja za sezonu 2024./25. U Europa ligi klubovi su prema koeficijentima bili podijeljeni u četiri skupine od po devet momčadi, a svakoj su automatskim ždrijebom dodijeljena po dva natjecatelja iz svake skupine.

Sve utakmice ligaške faze igraju se u skladu s ligaškim sustavom, pri čemu svaki klub igra s osam protivnika u pojedinačnim utakmicama. Svaki klub igra četiri utakmice kod kuće i četiri u gostima.

Do kraja lige svih 36 momčadi ima po osam utakmica, nakon čega će se znati tko će se izravno plasirati u osminu finala, a još 16 klubova borit će se za dodatnih osam mjesta u osmini finala. Prvoligaški dio natjecanja od osam kola trajat će nešto duže nego inače, od 25. rujna do 30. siječnja.

Eliminacijske utakmice počinju 13. veljače, a finale Europske lige je na rasporedu 21. svibnja sljedeće godine i igrat će se u Bilbau na stadionu San Mames.