povratak kapetana

Uoči derbija s Osijekom iz Dinama stižu samo dobre vijesti

14.10.2017 u 09:09

Bionic
Reading

Derbi 12. kola Hrvatski Telekom Prve lige danas na Maksimiru (19 sati, Arenasport 3) igraju Dinamo i Osijek. 'Modri' imaju razloga za zadovoljstvo, na teren se vraća Arijan Ademi nakon suspenzije zbog dopinga, a Leonardo Sigali potpisao je novi ugovor

Dinamo je vodeća momčad na prvenstvenoj tablici, no u klubu ne mogu biti pretjerano zadovoljni startom sezone budući da je izostao očekivani plasman u grupnu fazu Europske lige. Igra Dinama nije pretjerano uvjerljiva, no u prvenstvu unatoč tome redovito stižu do željenih rezultata. U posljednje je vrijeme iznimka bilo samo gostovanje u Puli gdje je posljednjeplasirana Istra otkinula bod lideru. Nakon tog susreta Dinamo se vratio pobjedama uvjerljivim trijumfom nad Cibalijom, no pravi izazovi tek su pred Cvitanovićem budući da u sljedeća tri kola njegovu momčad čekaju utakmice protiv tri najsnažnija suparnika u ligi.

'Dvotjedna reprezentativna stanka je iza nas i silno čekamo nove izazove i nove utakmice. Nalazimo se pred serijom derbija što veseli i navijače i igrače. Želimo pokazati i vidjeti gdje smo zapravo u odnosu na sve te druge ekipe. Svi smo spremni za nadolazeću utakmicu u kojoj želimo nastaviti tamo gdje smo stali. Nadam se da će atmosfera biti dobra, vidim da vlada popriličan interes za ovom utakmicom. Želim da pokažemo želju, entuzijazam i kvalitetu, te da nastavimo s pozitivnim nizom', optimističan je trener Dinama Mario Cvitanović.

Veliko pojačanje za Dinamo u nastavku sezone bit će defenzivni veznjak, nekadašnji kapetan Arijan Ademi koji posljednje dvije godine nije mogao igrati zbog suspenzije, a koji je u dresu Makedonije prošlog tjedna zabio gol. Za dobru atmosferu u Dinamu pobrinuo se i vrlo dobri stoper Leonardo Sigali koji je potpisao novi ugovor do 2020. godine.

'Izuzetno sam sretan i ponosan na Arijana, Bog sve vidi i sve vrati. To mu je lijepo vratio na utakmici za reprezentaciju. Sretni smo svi skupa nakon okončanja ove pauze, ne suspenzije već pauze jer vjerujem da nije bio kriv nimalo. Bogatstvo je kluba što nam se vraća i pokazuje koliko znači za ekipu, ne samo zbog prisutnosti, već i kvalitetom. Siguran sam da se treba nadati minutaži i pokazuje jako pozitivan i karakteran stav što je prijeko potrebno za ovaj posao. Sigurno i on jedva čeka da istrči i dobije minutažu', naglasio je Cvitanović te se osvrnuo i na ostanak Sigalija u Maksimiru:

'Leo je profesionalac ‘par excellance’ i mislim da produženje ugovora govori samo od sebe. Bez njegovih ljudskih kvaliteta produženje ugovora ne bi došlo, na taj segment polažemo veliku pozornost. Sigali je profesionalac koji odrađuje apsolutno sve, svaki sportaš i svaki igrač Dinama bi se tako trebao ponašati. Trenira, akceptira, sudjeluje i preuzima odgovornost da bude glasniji u svlačionici. Ima svu podršku od mene na terenu, i igraču i ljudsku.'

Povratkom Ademija u svlačionici Dinama su čak četiri kapetana... Hoće li to biti problem?

'Svi su oni kapetani. I Antolić, i Ademi, i Sigali i Soudani. Svi se oni moraju osjećati kao kapetani. Želio bih da se što više igrača nametne da budu kapetani i preuzmu odgovornost. To je jedna dimenzija respekta i odnosa na i izvan terena, Svi su u podjednakom statusu iako netko mora istrčati s trakom na ruci. Sve ih smatram važnim igračima momčadi, kako na terenu tako i izvan njega', zaključio je trener 'modrih' Mario Cvitanović.

  • +4
Osijek - Dinamo, 3. kolo, 2017./18. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Predsjednik Osijeka osokoljen dobrim europskim izvedbama Zekićeve momčadi najavio je borbu za naslov prvaka već ove sezone, no na startu sezone Dinamo i Rijeka ipak su pokazali da će ih se teško srušiti s vrha tablice. Osijek nedvojbeno ima kvalitetnu momčad, no sam trener Zekić nedavno se s pravom požalio na motivaciju određenih igrača. Uostalom, u dva je dosadašnja susreta s novim prvoligašem Rudešom momčad Osijeka osvojila samo dva boda pa Zoranu Zekiću u konačnici ne znače previše pobjede nad Rijekom i Hajdukom, te podjela bodova s Dinamom.

Zekić vjeruje da njegova momčad može do bodova na Maksimiru. 

'Ako ne vjeruješ u nešto, onda je bolje ne baviti se sportom. Dugo smo uživali u europskim nastupima, a sada to moramo prenijeti na HNL, pogotovo protiv najjačih suparnika. Od igrača očekujem maksimalan angažman jer ipak idemo u goste lideru na tablici, momčadi koja zaslužuje maksimalan respekt. To bi moralo uvjetovati i potpunu motivaciju u našim redovima, a nadam se da ćemo na terenu provesti u djelo ono što smo proteklih dana uvježbavali na treninzima', kaže trener Osijeka Zoran Zekić. Upitno je kako će postaviti momčad budući da na Maksimiru neće moći računati na dva standardna prvotimca, ozlijeđene bekove Šoršu i Barišića. Drugih problema s izostancima gosti nemaju.