PROLAZ U DRUGO KOLO

Uspješan dan hrvatskog tenisa u Indian Wellsu

07.03.2014 u 08:49

Bionic
Reading

Drugog dana glavnog ždrijeba teniskog ATP i WTA turnira u Indian Wellsu pobjede je zabilježilo svo troje hrvatskih predstavnika

Nakon što je u četvrtak kasno navečer Ajla Tomljanović izborila drugo kolo pobjedom nad Španjolskom Loudres Dominguez Lino (6:4, 7:6(2)) isto su ponovili Donna Vekić i Ivo Karlović

Mlada je 17-godišnja Osječanka sa 6:0, 7:5 bila bolja od Australke Olivije Rogowske nakon 80 minuta igre. Bio je to njihov prvi međusobni susret na WTA Touru u kojem je naša predstavnica vodila glavnu riječ od početka do kraja. Vekić je u prvoj dionici spasila obje break-lopte s kojima je bila suočena, dok je bila gotovo savršena na reternu s tri oduzeta servis-gema 20-godišnjoj Australki.

U nastavku meča Vekić je imala određenih problema, pogotovo s postotkom ubačaja prvog servisa (42 posto), pa je to Rogowska iskoristila za oduzimanje dva servis-gema našoj igračici. Međutim, Australka je ponovno bila jednako loša na svom servisu, odnosno Vekić je ponovno bila jako dobra, te je u tri navrata radila break.

U 2. će kolu igrati protiv finalistkinje ovogodišneg izdanja Australian Opena, 12. nositeljice, Slovakinje Dominike Cibulkove.

I Karlović će zaigrati u 2. kolu Indian Wellsa, nakon što je sa 6:4, 6:4 ispratio Rusa Alexa Bogomolova Juniora s turnira. Treći međusobni susret na ATP Touru trajao je svega 69 minuta, a u njemu je naš tenisač, u iznimno teškim i vjetrovitim vremenskim uvjetima, dva puta gubio svoj servis, no istovremeno ga je četiri puta oduzeo.

Karlović je u meču ispalio svega osam as-servisa, što je mala brojka za vjerojatno najubojitijeg servera na Touru, koja govori i više nego dovoljno o uvjetima na terenu, odnosno njegovoj sporosti, iako je riječ o betonu.

Karlović će u 2. kolu igrati protiv pobjednika Australian Opena ove sezone – Švicarca Stanislasa Wawrinke. Bit će im to peti međusobni ogled u karijeri, a tri je dosada dobio švicarski tenisač i treći nositelj na ovom turniru.

ATP i WTA Indian Wells, 1. kolo:
tenisači
Karlović – Bogomolov Jr. 6:4, 6:4

tenisačice
Vekić – Rogowska 6:0, 7:5