Optužen za ubojstvo

Utučeni Oscar Pistorius 'pukao' i rasplakao se pred sucem!

15.02.2013 u 12:11

Bionic
Reading

Nakon što je južnoafrička policija privela 26-godišnjeg atletičara Oscara Pistoriusa, zbog sumnje da je na Valentinovo ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp, novi epilog dogodio se na saslušanju pred sucem

Naime, u petak ujutro na saslušanju u Pretoriji Pistorius, odjeven u tamno odijelo, nije mogao suzdržati suze.

'Polako, slobodno sjednite', rekao je sudac Desmond Nair Pistoriusu nakon što je u šoku kada je čuo optužnicu počeo plakati.

Podsjetimo kako su južnoafrički mediji otkrili u petak rano ujutro da je šesterostruki paraolimpijski pobjednik navodno upucao svoju djevojku Reevu Steenkamp kroz kupaonska vrata, i to četirima hicima u glavu, prsa i ruku.

Policija i dalje ne izlazi u javnost s detaljnim informacijama, no sve bi trebalo biti jasnije za nekoliko dana.

Po najnovijim informacijama, Pistorius je optužen za ubojstvo i prijeti mu doživotna kazna zatvora. Kada je čuo te riječi Pistorius je briznuo u plač. Do sljedećeg saslušanja Pistorius će ostati u pritvoru.

Iako je obrana tražila jamčevinu, sudac je to odbio, tako da će Pistorius do sljedećeg saslušanja koje je na rasporedu u utorak biti u pritvoru u policijskoj postaji Brooklyn.

Kako je Pistoriusov odvjetnik kazao novinaru Guardiana, odluka da njegov klijent neće odmah ići u zatvor donesena je iz jednostavnog razloga.

'U zatvorima ima mnogo invalida, ali odluka je ovakva jer je Oscar poznata osoba. Dakle razlog nije njegova invalidnost', kazao je odvjetnik.