SVE JE SPREMNO

Valdes odlazi iz Barce, zamjena spremna u Madridu

08.10.2013 u 21:13

Bionic
Reading

Barcelonin dugogodišnji vratar Victor Valdes (31) ponovo je naglasio svoju ustrajnost u želji da se okuša u inozemstvu po završetku aktualne sezone, no čini se kako uprava katalonskog giganta ima idealno rješenje pred vratima

Sljedećeg ljeta Valdesu će isteći ugovor s Barcelonom, a prema svemu sudeći, da produlji suradnju s aktualnim španjolskim nogometnim prvakom ne može ga nagovoriti nitko.

'Moje vrijeme ovdje je završeno. Ponudili su mi priliku da produljim ugovor, ali svoju sam odluku već donio. Tražim nove izazove. Želim igrati u drugoj ligi i biti sa svojom obitelji na drugom mjestu,' rekao je Valdes za Antenu 3.

Dosadašnju cijelu profesionalnu karijeru od 2002. godine Valdes je proveo u Barceloni, a prema pisanju katalonskih sportskih novina Sporta, belgijski vratar Thibaut Courtois želi napustiti Chelsea i pojačati upravo redove Barcelone.

Courtois je uistinu fantastičan golman


Courtois, koji je aktualni član londonskog Chelseaja, ali trenutno sjajno brani na posudbi u Atletico Madridu već dvije i pol sezone, navodno ima veliku želju za napuštanjem Atletico Madrida predstojećeg ljeta, baš kada će Barcelona ostati bez svog prvog vratara.

Courtoisov ugovor s Chelsejem vrijedi do ljeta 2016. godine, no vjeruje se da će već idućeg ljeta belgijski čuvar mreže potpisati stalan ugovor s jednim od spomenuta tri kluba. Ove je sezone upravo on jedan od razloga zbog kojeg madridski klub dijeli prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici španjolske Primere s Barcelonom uz maksimalan broj bodova nakon osam odigranih kola.