OTKAZ OD NAJBOLJIH

Veliki problem ženskog tenisa; otkantale svoju zemlju

15.04.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Za vikend su na rasporedu teniski susreti u FED kupu, a ženska reprezentacija SAD-a znatno je oslabljena na gostovanju u Australiji

U play-offu nadolazećeg vikenda jedan od zanimljivih ogleda je onaj u Brisbaneu između Australije i SAD-a. Gošće su trebale biti velike favoritkinje, ali otkazale su im tri najbolje igračice – sestre Serena i Venus Williams te Sloane Stephens.

Izbornica SAD-a pojasnila je kako spomenutim curama ne odgovara trenutačni raspored FED kupa i umjesto da se okomila na njih ona je prozvala čelnike da promjene datume igranja.

Bez obzira na to, Amerikanke i dalje imaju moćan sastav s Madison Keys, Coco Vandeweghe, Christinom McHale i Bethanie Mattek-Sands.

S druge strane australska izbornica Alicia Molik nema muka s otkazivanjima, tu su obje najbolje Samantha Stosur i Daria Gavrilova.

'U slučaju Serene i Venus, one su se već kvalificirale za Olimpijske igre koje su njihov veliki cilj. SAD ima taj luksuz, jer ima mnogo vrhunskih igračica, ali ja mislim da je najvažnije da mi u Australiji imamo tenisačice koje su uistinu odane svojoj zemlji', bocnula je SAD Molik te dodala:

'Situacija se razlikuje od zemlje do zemlje, srećom kod nas u Australiji sve najbolje igračice uvijek su spremne u bilo koje vrijeme igrati.'

Inače, nešto slično kao SAD s otkazima proživljava i Srbija. Prije desetak dana najbolja srpska tenisačica Ana Ivanović izjavila je da više neće nastupati za FED cup reprezentaciju svoje zemlje, a sada uoči nastupa protv Belgije, svoj je nastup otkazala i druga najbolja Srpkinja Jelena Janković no ona je za to imala opravdani razlog – ozljedu.