majstor ostaje majstor

Veliki Robert Lewandowski zapljeskao je Luki Modriću: Zabio je savršeni gol...

09.09.2024 u 06:05

Bionic
Reading

U 2. kolu Lige nacija Hrvatska je pobijedila Poljsku 1:0, a jedini gol zabio je Luka Modrić iz slobodnog udarca. Kapetan poljske reprezentacije, Robert Lewandowski, prokomentirao je utakmicu

Iako je zbog ozljede bio upitan za utakmicu protiv Hrvatske, Robert Lewandowski je ipak kapetanski poveo Poljake na teren Opus Arene u Osijeku.

Poraz 1:0 je bolan, ali imali su svojih prilika, Lewa je pogodio prečku... No, lopta nije htjela u gol...

'Sredina terena, tamo su nas Hrvati nadjačali. U drugom poluvremenu su se razigrali, a gol im je dao krila. Mi smo zapravo odgovorili s dvije akcije', kazao je nakon utakmice Lewandowski i dodao:

'Udarac Nicole Zalewskog i moja prečka. Premalo je bilo pokušaja igranja prema naprijed ili čak centaršuteva. Hrvati su bili spremni da nam onemoguće izlazak kratkim dodavanjima. Umjesto da pokušamo nešto novo, nastavili smo igrati ono što nam nije išlo', analizirao je kapetan poljske reprezentacije pa nastavio:

  • +86
Hrvatska - Poljska, Liga nacija, 8.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

'Nedostajalo nam je pritiska. Vidjeli smo nekoliko puta da hrvatska momčad dobro barata loptom u sredini terena, imaju taj mir i kontrolu. U drugom poluvremenu jedna naša pogreška, gol iz slobodnog udarca i Hrvatima je bilo lakše igrati ofenzivno. Mi smo pokušavali izlaziti s loptom. Ponekad je uspijevalo, ponekad nam je nedostajalo pravilnog prijenosa lopte. Hrvati su mnogo puta stvarali prednost iz sredine prema naprijed, a nama je to nedostajalo. Imali smo problema s dolaskom pred protivnički gol.'

Nije Lewandowski mogao ne pohvaliti gol Luke Modrića. Majstor ipak prepoznaje majstora, zna Lewa jako dobro kakav je to savršeni slobodnjak bio.

'Luka Modrić je pogodio savršeno, iako udarac nije bio jak, a Skorupski je bio zaklonjen. Ali, treba znati da je s takve udaljenosti teško pogoditi, ali kod gola Luke Modrića je sve funkcioniralo i bilo savršeno. Treba analizirati ovu utakmicu i popraviti elemente koji nisu funkcionirali protiv ovako jakog protivnika. Ponekad su nam u igri nedostajali elementi koje smo planirali, ali na terenu to nije izgledalo kako bi trebalo', zaključio je poljski kapetan Robert Lewandowski.

>> majstorski gol Luke Modrića pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore