KAKVA NEUGODNOST

[VIDEO/FOTO] Samo je sreća spasila Ivana Rakitića od luđaka; gađali ga pivom dok je davao izjavu nakon utakmice u kojoj je spasio svoju Sevillu od poraza

30.09.2021 u 09:12

Bionic
Reading

Ivan Rakitić je u srijedu spasio Sevillu od poraza u drugom kolu Ligi prvaka na gostovanju kod Wolfsburga golom iz kaznenog udarca u 87. minuti, a potom doživio neugodnost tijekom davanja izjava nakon utakmice.

Poznat kao vrhunski realizator jedanaesteraca u ključnim trenucima utakmica, Raketa je u samoj završnici utakmice uzeo loptu i pospremio je u mrežu podsjetivši nas na pobjedonosne jedanaesterce u raspucavanjima Svjetskog prvenstva u Rusiji u osmini finala protiv Danske te četvrtfinalu protiv Rusije.

Nakon dramatične završnice, nova drama. Dok je obavljao svoju profesionalnu obvezu davanja izjave prema njemu je poletjela čaša s pivom kojom ga je gađao jedan od nezadovoljih navijača domaće momladi. Baš u tom trenutku Rakitić je podigao pogled i obrambeno reagirao rukom.

I hladnokrvnog je Ivana događaj je iznenadio, no na kraju je sve popratio uz osmijeh.

'Emocije s terena identične su onima na tribinama, ništa se nije dogodilo', prokomentirao je hrvatski internacionalac i proslavljeni reprezentativac nemilu scenu.

'Samo ga je sreća spasila od luđaka. Čaša s pivom pogodila je reklamni pano iznad njegove glave' - piše, El Desmarque.

Rakitić je i dalje jedini strijelac Seville ove sezone u Ligi prvaka budući da je zabio i u prvom kolu u remiju protiv Salzburga.

  • +4
Wolfsburg - Sevilla, 2. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Friedemann Vogel

'Nisam smio promašiti. Ovaj bod nam je iznimno važan u borbi za prolazak skupine. Čudna utakmica u kojoj nismo odustajali do kraja, čak smo imali priliku za još jeda gol. Ispriječila se stativa, Žao mi je da nismo došli od pobjede, naporno smo za to radili, ali Liga prvaka je vrlo teško natjecanje u kojem se uči na vlastitim greškama. Ipak, bod u gostima je dobra stvar, ali moramo pobjeđivati kod kuće. U konačnici, ponosan sam i sretan pristupom ekipe, samouvjereno moramo igrati i dalje kroz natjecanje', rekao je Rakitić nakon susreta.

Prošli vikend stigao je do svoje 100. pobjede sa Sevillom nakon prvenstvenog slavlja od 2-0 nad Espanyolom. Za klub iz Andaluzije odigrao je 206 utakmica.

.