psk_2

ANKETA

Vjerujete li ovoj prognozi: Vatreni na Euru nemaju gotovo nikakve šanse!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 04.06.2024 18:57
  • Objavljeno 04.06.2024 u 18:19
Bionic
Reading

Prema njima Hrvatska nema previše šansi za osvajanje, a najveći favorit je Engleska, koju slijede svjetski doprvaci i domaćin turnira

Opta, poznata stranica za analizu podataka, izračunala je šanse Hrvatske reprezentacije na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Rezultati koje je ponudilo njihovo superračunalo moglo bi razbjesniti mnoge navijače Vatrenih.

Vatreni su, prema Optinom superračunalu tek 10. reprezentacija s najvećim šansama za osvajanje Eura u Njemačkoj. Superračunalo je prognoziralo kako naša reprezentacija ima 34,4 posto šanse da će proći skupinu, 14 posto za ulazak u polufinale, za finale tek 5,7 posto, a samo dva posto da ćemo se okititi zlatom.

Bez iznenađenja, najveći favorit za zlato je Engleska s 19,9 posto, Francuska im je za petama s 19.1 kao drugi kandidat za pehar, a ispred Hrvatske su još domaćin Njemačka s 12,4 posto, Španjolska (9,6), Portugal (9,2), Nizozemska (5,1) , Italija (5), Belgija (4,7), pa čak i Danska (2,2). Prema Opti, najveće šanse u našoj skupini B za prolaz imaju Španjolci (59,1 posto) i Talijani (47,2).

Nakon Hrvatske, na listi slijede Turska, Austrija i Švicarska, koje su između jedan i dva posto, a zatim slijede Srbija, Škotska, Ukrajina, no najmanje šanse ima Gruzija s 0,1 posto šanse za trijumf, a zatim član naše skupine Albanija s 0,2.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal