SuperSport HNL

Vodeća Rijeka gostuje kod Lokomotive; evo gdje gledati današnju utakmicu

03.11.2023 u 10:26

Bionic
Reading

Prva utakmica 14. kola SuperSport HNL-a igra se danas u Kranjčevićevoj, vodeća Rijeka stiže u goste Lokomotivi (18 sati, MAXSport1, MAXtv)

Lokomotiva i Rijeka danas otvaraju 14. kolo SuperSport HNL-a (18 sati, MAXSport1, MAXtv). Momčad Željka Sopića u Kranjčevićevu stiže kao lider prvenstvene ljestvice s čak sedam utakmica u nizu bez poraza (pet pobjeda, dva remija), dok su 'lokosi' u posljednjih pet susreta ostvarili pobjedu, dva poraza i dva remija.

LOKOMOTIVA - RIJEKA (18 sati, MAXSport1, MAXtv)

Lokomotiva se oporavlja od šokantnog poraza od Dinama u 13. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige. Igrači trenera Silvija Čabraje vodili su do sudačke nadoknade na Maksimiru 0:1, a onda je Dinamu u nekoliko minuta stigao do pobjede 2:1 koja je, ako ništa drugo, ostavila 'u sedlu' trener Sergeja Jakirovića.

'Analizirali smo utakmicu protiv Dinama, vidjeli gdje smo griješili te koji su bili problemi, nije to samo sedam minuta sudačke nadoknade, imali smo problema i u drugom poluvremenu', kazao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja i dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Protiv Rijeke su sve utakmice zanimljive. Rijeka isto igra moderan i brz nogomet, ima izuzetno kvalitetne i dobre igrače, tako da očekujem jednu jako dobru utakmicu. Vezano za kadar moram reći kako Šotiček, Čop i Vranjković imaju ozljede, tako da vjerojatno na njih nećemo računati.'

  • +28
Dinamo - Lokomotiva (13. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Rijeka je u prošlom kolu na Rujevici pobijedila Goricu 1:0, a trener Željko Sopić ima dosta problema s ozljedama i kartonima.

'Niko Galešić sigurno neće konkurirati zbog ozljede aduktora, ali hoće li biti spreman za utakmicu s Dinamom ne mogu reći. Vrlo vjerojatno Marco Pašalić neće biti spreman. Nije trenirao kroz tjedan i jako su male mogućnosti da bude u kadru. Jedino ako se ne dogodi neko čudo. Selahija nema zbog žutih kartona... Imamo dovoljno igrača, netko će istrčati. Imamo i Hodžu, Ilinkovića... Netko će igrati, možda ćemo promijeniti sustav, vidjet ćemo. Vidjet ćemo i što će biti s Pašalićem. Liječnici su rekli da će sve biti u redu, ali po informacijama koje imam, mislim da tako neće biti. Nadam se čudu, ali nisam sklon da poluozlijeđenog igrača stavljam u igru', otkrio je Sopić uoči dolaska u Kranjčevićevu te dodao:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Očekuje nas jako zahtjevna utakmica, protiv kluba i na stadionu uz koje me vežu jako lijepe uspomene. U Lokomotivi sam završio karijeru, igrao sam tamo zadnje tri godine te se počeo baviti trenerskim pozivom. S druge strane to je stadion mog kluba Zagreba koji mi je i dalje u srcu, ali je nažalost u jako niskoj ligi. O momčadi Lokomotive mogu reći sve samo u superlativima, trener Silvijo Čabraja ima kontinuitet zadnjih nekoliko godina. Bez obzira koliko igrača prodali uvijek dođu u sam vrh hrvatskog nogometa.'

Prva ovosezonska utakmica Rijeke i Lokomotive na Rujevici je završila pobjedom domaćina 2:1.

  • +17
Rijeka - Gorica (13. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore