SuperSport HNL

Željko Sopić se uoči utakmice s Lokomotivom posebno osvrnuo na Marka Pjacu

02.11.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke sutra (petak, 3. studenog, 18 sati, MAXSport, MAXtv) u gostima kod Lokomotive igraju prvu utakmicu 14. kola SuperSport HNL-a. Susret je najavio trener Rijeke Željko Sopić

Rijeka je u prošlom kolu na Rujevici pobijedila Goricu 1:0, a momčad Željka Sopića sutra (petak, 3. studenog, 18 sati, MAXSport, MAXtv) čeka gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.

'Očekuje nas jako zahtjevna utakmica, protiv kluba i na stadionu uz koje me vežu jako lijepe uspomene. U Lokomotivi sam završio karijeru, igrao sam tamo zadnje tri godine te se počeo baviti trenerskim pozivom. S druge strane to je stadion mog kluba Zagreba koji mi je i dalje u srcu, ali je nažalost u jako niskoj ligi', kazao je trener Rijeke Željko Sopić te nastavio:

'O momčadi Lokomotive mogu reći sve samo u superlativima, mislim da je jako dobro vođena od Božidara Šikića, a trener Silvijo Čabraja ima kontinuitet zadnjih nekoliko godina. Bez obzira koliko igrača prodali uvijek dođu u sam vrh hrvatskog nogometa. Financiraju se putem transfera i to može biti putokaz ostalim hrvatskim klubovima uz produkciju glavnine igrača iz svoje omladinske škole. Kad svi misle sad je gotovo, oni iznjedre četiri, pet novih talenata. Njihova škola uz bok je Dinamove.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Sopić zbog ozljeda i kartona neće imati sve igrače na raspolaganju.

'Niko Galešić sigurno neće konkurirati zbog ozljede aduktora, ali hoće li biti spreman za utakmicu s Dinamom ne mogu reći. Vrlo vjerojatno Marco Pašalić neće biti spreman. Nije trenirao kroz tjedan i jako su male mogućnosti da bude u kadru. Jedino ako se ne dogodi neko čudo. Selahija nema zbog žutih kartona... Imamo dovoljno igrača, netko će istrčati. Imamo i Hodžu, Ilinkovića... Netko će igrati, možda ćemo promijeniti sustav, vidjet ćemo. Vidjet ćemo i što će biti s Pašalićem. Liječnici su rekli da će sve biti u redu, ali po informacijama koje imam, mislim da tako neće biti. Nadam se čudu, ali nisam sklon da poluozlijeđenog igrača stavljam u igru. Ostali su na broju. Ne mislim čuvati igrače zato što sljedeću utakmicu igramo s Dinamom. To je suludo', kaže Sopić koji se na kraju osvrnuo i na Marka Pjacu koji je ponovno pozvan u reprezentaciju:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +17
Rijeka - Gorica (13. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Jako mi je drago kao treneru i čovjeku jer je Pjaca vrhunski dečko. Kad je dolazio u Rijeku, odrekao se jako puno novca i imao je puno bolje ponude. Došao je ovamo s jednim ciljem - želi se boriti za nešto, postati bolji i pokušati se vratiti u reprezentaciju. Stvarno ne mogu opisati koliko mi je bilo drago kad sam saznao da ga je Dalić pozvao. Dečko za poželjeti', zaključio je trener Rijeke Željko Sopić.

Standings provided by Sofascore