NAJAVA DERBIJA

Vulić o neočekivanoj Hajdukovoj prednosti u derbiju: Je, čudno je, ali je tako

13.09.2024 u 08:52

Bionic
Reading

Utakmica prenosi MAXSport 1 (MAXtv), na kojem ćete uoči derbija moći gledati i uvodnu emisiju, (početak u 19 sati), s Ivanom Kelavom i Joškom Jeličićem. Baš kao što ćete nakon utakmice moći vidjeti i njihovu analizu, a potom i tportalovu sudačku analizu Damira Skomine.

Zoran Vulić, ikona splitskog kluba, razgovarao je s Indexom uoči današnjeg velikog derbija na Maksimiru. Smatra da Dinamo nije favorit unatoč previranjima na Poljudu:

'Ma, derbi je uvijek derbi. Kad igraju ova dva kluba, uvijek očekujem dobar fajt, neovisno što se događa u klupskim salonima i bez obzira na stanje na tablici. Istina, Dinamo je u jednom lijepom momentumu i jako mi je drago zbog toga, ali, ponavljam, ovo je derbi i svašta se tu može dogoditi', započeo je.

'Dobra je stvar što se igra u Zagrebu, a na Maksimiru Hajduk u posljednje vrijeme dobro prolazi. Nisu Splićani te utakmice igrali bog zna kako dobro, ali rezultat im je išao na ruku. Volio bih da se i u petak nešto slično dogodi.'

'Očekujem dominaciju Dinama od prve minute, ali jednako tako očekujem da će se Hajduku otvoriti nekoliko prilika iz kontri i polukontri koje, misli li napraviti nešto, jednostavno mora kazniti.'

'Je, čudno je, ali Hajduku je očito puno lakše igrati vani, nego kod kuće. Ovim igračima Hajduka velik teret je publika. Ne znam, možda se varam, ali dojma sam da se puno bolje osjećaju kad igraju u gostima. Južnjački mentalitet splitske publike kažnjava svaki kiks, a ovi igrači tako nešto ne mogu podnijeti.'

  • +29
Hajduk - Osijek (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Ne smatra da će odlazak Nikole Kalinića s mjesta sportskog direktora direktno utjecati na samu utakmicu:

'Naravno da nije dobro. Naravno da se to nije smjelo napraviti pred derbi, ali ne vjerujem da će to promijeniti nešto bitno što se tiče same utakmice. To nama navijačima može smetati, ali što igrača ima biti briga za događaje na katu? To što se dogodilo može biti alibi samo za nekoga tko nije igrač. To ne drži vodu', kazao je.

'Kad izađeš u koridu, imaš dati sve od sebe, imaš odigrati muški i poginuti za pobjede. Nema igrač što razmišljati u o upravnoj politici kluba. Plaćen je da igra, profesionalac je i na njemu je da se fokusira na nogomet, a ne tko je sportski direktor', zaključio je Vulić.

Standings provided by Sofascore