DINAMO - HAJDUK

Gattuso pripremio veliko iznenađenje; ovo su vjerojatni sastavi za derbi

13.09.2024 u 08:28

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk od 20 sati igraju najveći hrvatski derbi, a branitelj naslova u ovu utakmicu ulazi s dva boda više od najvećeg rivala.

Utakmicu prenosi MAXSport 1 (MAXtv), na kojem ćete uoči derbija moći gledati i uvodnu emisiju, (početak u 19 sati), s Ivanom Kelavom i Joškom Jeličićem. Baš kao što ćete nakon utakmice moći vidjeti i njihovu analizu, a potom i tportalovu sudačku analizu Damira Skomine.

Hajduk utakmicu dočekuje u kaotičnoj situaciji nakon što je smijenjen sportski direktor Nikola Kalinić. Nakon odlaska Kalinić je okupio medije i žestoko isprozivao čelnike kluba. Iznio je niz detalja među kojima je najviše pažnje ukrao onaj da je predsjednik Ivan Bilić, navodno, Kaliniću rekao kako su Marko Livaja i Lovre Kalinić najveći problem Hajduka.

U takvoj atmosferi trener Gennaro Gattuso nije ni održao najavnu konferenciju za utakmicu. Gattuso bi večeras na Maksimiru mogao iznenaditi i lijevog beka Darija Melnjaka prvi put koristiti na desnoj strani obrane.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Gattusov prvi izbor na mjestu lijevog beka je Ismael Diallo, a Melnjak bi sada mogao dobiti prednost na desnom boku, gdje je ozlijeđen Fahd Moufi.

Hajduku se vraćaju Filip Uremović nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona te Zvonimir Šarlija i Abduolie Sanyang nakon ozljeda, ali moguće je da nitko od njih ne zaigra u prvih 11.

Mogući sastav Hajduka: Lučić - Melnjak, Elez, Prpić, Diallo - Krovinović, Rakitić, Pukštas, Kalik, Durdov - Livaja.

Dinamov trener Sergej Jakirović s druge strane ima samo jednu dvojbu - tko će upasti u prvih 11 umjesto ozlijeđenog Josipa Mišića.

Najvjerojatnije će se Jakirović tu odlučiti za iskustvo te koristiti kapetana Arijana Ademija iako su opcije i 17-godišnji Branko Pavić i sve bolji Marko Rog.

Dinamo će opet zaigrati s dvojicom napadača pa će tako Hajdukovom golu prijetiti Bruno Petković i Sandro Kulenović. Marko Pjaca vratit će se na lijevu stranu umjesto Arbera Hoxhe.

Mogući sastav Dinama: Nevistić - Ristovski, Theophile, Mmaee - Pierre-Gabriel, Sučić, Ademi, Pjaca - Baturina - Petković, Kulenović.

Standings provided by Sofascore