zamjena za ancelottija

Xabi Alonso za dolazak u Real od Pereza traži potpis zvijezde od 150 milijuna eura

25.10.2024 u 19:53

Bionic
Reading

Sve je jasnije kako će Xabi Alonso u ljeto 2025. godine napustiti klupu Bayer Leverkusena i potražiti novi trenerski izazov. Prvi je izbor Real Madrid jer je Carlo Ancelotti, iako je ugovorom vezan do ljeta 2026. godine, najavio odlazak

Glavni izbor predsjednika Reala Florentina Pereza i vrlo vjerojatno novi trener 'kraljeva' bit će Xabi Alonso. Kao igrač Alonso je dres Reala nosio od 2009. do 2014. godine te je odigrao ukupno 236 utakmica.

Sad je vrijeme za povratak na Santiago Bernabeu jer je Alonso već ranije odbio ponudu Bayerna, ali navodno i Manchester Cityja u kojem su ga vidjeli kao nasljednika Pepa Guardiole.

No, Alonsov povratak u Madrid ima svoju cijenu. I to paprenu!

Naime, španjolski i njemački navode kako je Alonso jasno kazao Perezu da je njegov angažman u Realu vezan za dovođenje mlade zvijezde Bayera Floriana Wirtza! A za taj bi transfer Real trebao izdvojiti čak 150 milijuna eura!

Pojedini mediji idu toliko daleko da tvrde kako je baš taj posao ultimatum koji novi trener 'kraljeva’ postavlja upravi kluba i predsjedniku Perezu. Madridu su već odavno 'snimili' Wirtza, vide ga kao idealno pojačanje, igrača koji bi odmah i bez velikih poteškoća trebao naslijediti legendarnog Luku Modrića.