neizvjesna situacija

Zabrinjavajuće priznanje Ivana Klasnića nakon treće transplatacije bubrega

21.09.2018 u 17:23

Bionic
Reading

Uoči početka ponovljenog suđenja u Bremenu Ivan Klasnić priznao je njemačkim novinarima da je njegova zdravstvena budućnost potpuno neizvjesna...

Naš 38-godišnji bivši reprezentativac prošao je kalvariju nakon što su mu otkazali bubrezi. Već je prošao tri transplatacije, a ona posljednja koja se dogodila prošle godine zasad daje rezultate, no nije sigurno do kada će.

  • +5
Ivan Klasnić Izvor: Screenshot / Autor: RTL

Klasnić je zbog nebrige odlučio tužiti Werderovog klupskog liječnika Götza Dimanskog i interista Manju Guhu iz doba dok je igrao za klub iz Bremena koje smatra odgovornima što se njegova zdravstvena situacija tako zakomplicirala.

'Koliko dugo će ovaj bubreg izdržati, to samo zvijezde znaju,' priznao je Ivan Klasnić ovog petka i naglasio kako će mu biti jako teško naći novog donora:

'Nemam više nikog unutar obitelji tko mi može pomoći.'

Klasniću je prvi bubreg donirala majka, no tijelo ga je odbacilo nakon samo nekoliko dana. Drugi donor bio je njegov otac 2007. godine, a taj je izdržao deset godina. Treći mu je transplatiran u Zagrebu od donora koji mu nije bio u srodstvu.

U prvostupanjskom postupku sudac je proglasio liječnike Werdera krivima i odredio kaznu od milijun eura. Sada tu kaznu treba potvrditi i Viši regionalni sud u Bremenu...