MAXtv PRVA LIGA - 5. KOLO

Zadar u Parku mladeži održao lekciju Splitu

09.08.2013 u 20:38

Bionic
Reading

Dvoboje Splita i Zadra 'otvoreno' je 5. kolo MAXtv Prve lige. A na veliko iznenađenje, pobjeda je pripala gostima koji se u svoje Stanove vraćaju s rezultatom 3:1

Iako je Split bio jedan od najozbiljnijih kandidata za vrh tablice, igrači Stanka Mršića i nakon 5. kola ostat će i donjem dijelu tablice, jer Zadar im je nanio već treći poraz ove sezone. Iako se od Dinama i Hajduka to čak i moglo čoekivati, uspjeh Zadra sasvim sigurno veliko je iznenađenje. A nije sve krenulo tako loše po Split. Domaćini su u uvodnim minutama bili bolji te je visio gol u zraku.

Međutim, posve neočekivano, u devetoj minuti u vodstvo su stigli gosti. Nakon kornera s desne strane, koji su prvo blokirali 'crveni' loptu su opet primili Zadrani te je nakon novog ubačaja najbolje reagirao Ivan Šimurina te je preciznim udarcem s nekih 11 metara pogodio za vodstvo 0:1.

Josip Šimurina zabio je za 0:1

Pokušavali su igrači Stanka Mršića stići do izjednačenja, a jedan od dobrih pokušaja imao je upravo njegov sin Antonio Mršić, no vratar Matković bio je siguran.
Pritisak domaćina ipak je urodio plodom jer Mate Bilić uspio je u 42. minuti, svojim prvijencem u dresu Splita, poravnati rezultat na 1:1.

Mate Bilić vratio je nadu Splitu

Drugi dio opet su bolje otvorili domaćini, a u 60. minutio dobru je priliku prokockao Rebić. No, samo minutu kasnije zakompliciralo se za domaćine jer Mate Pehar dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

Mate Pehar dobio je crveni karton i otežao posao domaćinu

Gosti su se oslobodili pritiska a već u 67. minuti Josip Ivančić odlično je prošao po lijevoj strani, prevario svog čuvara i s ruba 16-erca svladao vratara Zagorca.

Josip Ivančić lijepim je golom dobeo Zadar u vodstvo 1:2

Iako s igračem manje, domaćini su svim silama pokušavali stići do izjednačenja, a odličnu priliku u četvrtoj minuti sudačke nadoknade imao je Aljoša Vojnović. No, njegov je udarac zaustavio blok gostiju pa su 'radnici' dobili priliku iz korera. A u pomoć napadačima stigao je i vratar Zagorac. Ali nakon par pokušaja, lopta se je odbila do igrača Zadra, točnije do Marcela Heistera koji je uspio biti brži od suparničkog vratara i s nekih 40-tak metara pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 1:3. I veliko slavlje Zadra.

Pokraj istrčalog golmana, Heister je zabio za 1:3