rukomet

Zagreb je osvojio svoj 30. kup naslov, Sesvete simpatije

18.05.2024 u 21:27

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba u subotu su u porečkoj dvorani Žatika svladali Sesvete sa 27:19 (14:10) i u svom 31. finalu Kupa Hrvatske po 30. put osvojili pobjednički pehar.

Sesvete su ulaskom u finale, do kojeg su došle uvjerljivom polufinalnom pobjedom protiv našičkog Nexea, ostvarile najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Sesvećani su u početku utakmice upali u zaostatak od pet golova (6:1), da bi nakon lošijeg ulaska u utakmicu momčad pod vodstvom Igora Vorija pružila dostojan otpor najtrofejnijem hrvatskom rukometnom klubu. U više navrata su Sesvete zaostatak smanjile na tri pogotka, ali im igrači Zagreba nisu dopustili da ozbiljnije zaprijete.

Momčad Andrije Nikolića je u svakoj takvoj prilici brzo prednost dizala na pet ili više golova i time držala potpunu kontrolu nad rezultatom. Na kraju su "zagrebaši", ponajviše zahvaljujući raspucanom Milošu Kosu, slavili sa osam golova prednosti (27:19) što je bilo i njihovo najuvjerljivije vodstvo u finalnom dvoboju.

Strijelce Zagreba je sa sedam golova predvodio Rus Timur Dibirov. Po šest pogodaka postigli su Miloš Kos i Aleks Kavčić, a po tri Ivan Čupić i Filip Glavaš. Davor Gavrić je sa šest golova bio najbolji strijelac Sesveta.

Nagradu za najboljeg igrača finalnog turnira dobio je Timur Dibirov.